PRÁCE 🧰

Autobaterie do 900 Kč

11. 1. 2022 2 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady Rádce motoristy Jak vybrat auto-moto baterii Výběr auto-moto baterie Koupě baterie podle ceny Auto-moto baterie a nabíjení

Autobaterií je na trhu nepřeberné množství. Obměňují se jednotlivé modely i technologie, které jsou využívány. Vybírat tak můžete podle různých parametrů. Pokud pro vás hraje jednu z hlavních rolí cena, můžete vybírat mezi levnými autobateriemi.

Autobaterie do 900 Kč

Články na téma autobaterie v cenové relaci:

  1. Autobaterka do 7 stovek
  2. Autobaterie do 900 Kč - právě čtete
  3. Autobaterka do 5 tisíc
  4. Autobaterie do 7 000 Kč
  5. Autobaterka do 8 tis. Kč
  6. Vyplatí se levné autobaterie?

Podle čeho vybírat autobaterii

Vybírat baterii byste měli podle řady kritérií. Jedním z nich je technologie, kterou baterie využívá. Pokud nejsou vaším favoritem staré olověné akumulátory, máte v dnešní době další možnosti. Vybraný model baterie by každopádně měl odpovídat rozměrově. Neberte ani moc velkou, ani malou. Buď byste mohli narazit na problém s umístěním, nebo nedostatečnou kapacitou a výkonem.

Vhodně byste měli zvolit i napětí. To by mělo odpovídat napětí ve vašem voze. Dobré je se podívat i na kapacitu a startovací proud. Tady platí to, že čím větší auto s více elektronikou vlastníte, tím výkonnější baterii budete potřebovat. Dieselové vozy potřebují ještě o něco víc než benzínové.

Sáhnout byste měli po baterii s vhodným pólováním. Póly by měly být správně umístěné i velké, aby se baterie dala bez problémů připojit k vozu.

Jedním z kritérií je i cena a značka. V nabídce najdete ověřené výrobce s kvalitními produkty, u kterých se můžete spolehnout na to, že nekupujete zajíce v pytli. I v případě, že hledáte levnější autobaterii, byste neměli výběr podcenit.

Autobaterie do 9 stovek

V obchodech najdete autobaterie v různých cenových hladinách. I pokud se chcete vejít s autobaterií do 900 Kč, můžete vybírat z řady produktů. U levných autobaterií do 900 korun ale musíte počítat s určitými omezeními.

Lacinější akumulátory mají ve velké většině případů nižší kapacitu. Ta u většiny z nich nepřesáhne 10 Ah. Také startovací proud bude na spodní hranici. Proto se tyto baterie moc nehodí do moderních vozů s bohatou elektronickou výbavou.

Levné autobaterie bývají často vyrobeny z méně kvalitních materiálů. Z toho důvodu se rychleji opotřebují. Akumulátor tedy budete muset častěji měnit.

Zdroj info: odborník na baterie.
Zdroj médií: redakce.

Podobné články