PRÁCE 🧰

Oprava pneu cena

9. 8. 2021 2 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady Jak vybrat pneu Oprava pneu Rádce motoristy

Defekt pneumatiky je nepříjemná záležitost, která ale může potkat každého. Proto je dobré být připraven si píchlou pneumatiku opravit. Lépe ale uděláte, když se vydáte na profesionální opravu do servisu.

Oprava pneu cena

V České republice není povinnost vozit s sebou v autě náhradní pneumatiku. To ale platí pouze v případě, že je váš vůz vybaven runflat pneu, které vás i poškozené dokážou dovézt do servisu až několik desítek kilometrů.

V případě, že jezdíte s obyčejnými pneumatikami, měli byste mít rezervu neustále po ruce, abyste při defektu mohli kolo vyměnit a pokračovat v cestě. V případě nouze je pak možné využít i příruční sadu na opravu pneumatik, která vám na krátký dojezd pneumatiku také připraví.

Nicméně v každém případě budete následně muset zamířit do servisu a nechat pneumatiku opravit pořádně. Taková vám pak bude sloužit ještě dlouhou dobu a nebudete muset ihned pořizovat novou.

Oprava pneumatiky v servisu

Oprava pneumatiky v odborném servisu vás bude stát částku v řádu nižších stokorun. Většinou se cena za opravu pneu bude pohybovat mezi 250 a 500 Kč. Tato cena platí pro opravu píchlé i jinak lehce poškozené pneu. Záleží také na tom, jestli bude součástí opravy kola i vyvážení auta.

Pokud chcete nadále jezdit s klidnou hlavou, je dobré do profesionální opravy investovat. Mechanici jsou řádně proškolení a pracují s kvalitním materiálem. Díky tomu bude oprava provedena pořádně a vy budete moci na kolech jezdit bez omezení.

Sady pro opravu pneumatik

Pokud se bojíte, že píchnete, můžete si do auta pořídit sadu pro opravu pneumatik. Existují různé sady, kterými jednoduše aplikujete speciální směs přímo do poškozeného kola. Většinou se jedná o spreje nebo kompresorové sady, které fungují okamžitě. Důležité je postupovat přesně podle návodu výrobce. Pak bude kolo na další cestu připravené.

Sada na opravu pneumatik vás přijde na pár stokorun a může vám vytrhnout trn z paty. Je to cena, kterou za urgentní opravu pneumatiky může dát snad každý. Nicméně ani pak byste na návštěvu kvalitního autoservisu neměli zapomenout.

Zdroj médií: Depositphotos.

Podobné články