PRÁCE 🧰

Zabezpečení vozu proti krádeži, jak na to?

3. 8. 2022 2 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady

Jakkoliv jsou dnešní auta úsporná, ekologická, výkonná, praktická a kdoví co všechno, tak jednu věc se zatím automobilkám změnit nepodařilo - stále se kradou. Jak tomu předejít a existují účinné možnosti zabezpečení auta proti krádeži?

Zabezpečení auta proti krádeži - nejlepší možné řešení

Články na téma zabezpečení vozu:

  1. Zabezpečení auta proti krádeži - nejlepší možné řešení - právě čtete
  2. Zámek řadící páky a princip fungování
  3. Jak funguje autoalarm
  4. Zabezpečení vozidla proti krádeži

Riziko, že někdo ukradne zánovní vůz, a ten poté zmizí v zemích směrem na východ od nás, je poměrně vysoké. Dnešní zloději aut používají vysoce sofistikované metody a způsoby, kterým se brání dost těžko. Přesto tu jisté možnosti zabezpeční vozu proti krádeži jsou.

Garáž jakožto nejlepší zabezpečení auta

Tou první a nejlogičtější je nenechávat vůz stát na ulici. Už jednoduchá garáž dokáže zkomplikovat lupičům situaci, ti si tak mohou vyhlédnout raději jiné auto, s ne tak opatrným majitelem.

Nejlepší zabezpečení auta - garáž

Prakticky úplnou eliminaci rizika krádeže auta pak znamená garáž, která je součástí rodinného domu obehnaného plotem s uzamykatelnou bránou. Není to stoprocentní, ale u většiny automobilové produkce se toto dá považovat za svým způsobem dostačující zabezpečení.

Mechanické zabezpečení auta

Relativně lacinou možností, která velkou část zlodějů odradí, je mechanické zabezpečení vozu. To samozřejmě lze překonat, ale k tomu je třeba velice důležitá komodita - čas. Toho je při krádeži auta obvykle kritický nedostatek a hraje silně v neprospěch kriminálních živlů. Pokud to trvá dlouho, tak si jejich počínání časem někdo všimne a s tím roste pravděpodobnost nezdaru. Zámek zpátečky nevydrží odolávat dlouho, stejně jako dnes už málokdy viděná tyč na volant. Ale znáte to, minuta k minutě...

GPS zabezpečení auta

O něco dál je elektronický systém, který odesílá GPS polohu. S tím si sice profesionální zloději aut ví rady, ale mnoho takových řešení už se dělá naprosto diskrétních a bez důkladného zkoumání vozu není poznat, že tam něco takového je. Což pak samozřejmě hraje do karet majiteli a bezpečnostní službě, která je následně schopna auto lokalizovat. Cena už je ale o něco vyšší, krom pořizovacích nákladů musí majitel počítat i každoročním poplatkem agentuře, která v případě krádeže situaci okamžitě řeší.

Nesystémová zabezpečení auta proti krádeži

Pokud se na váš vůz zaměří vysoce zkušený kriminální gang, bude pravděpodobně už dopředu vědět, s čím se může setkat a jak to bude řešit. Mají zmáklé všechny druhy zabezpečení, vědí, kde jsou slabiny a umí si s nimi v krátkém čase poradit. Co je ale může zaskočit, je něco, co je naprosto unikátní.

Třeba v kufru skrytý vypínač palivového čerpadla, bez kterého vůz prostě nenastartuje. Vrcholem kutilského umění je zamaskovat takový vypínač jako jedno z tlačítek na palubní desce a nutnost přimáčknout k němu ještě nějaké druhé, aby se čerpadlo odblokovalo.

Zdroj médií: Depositphotos.

Podobné články