PRÁCE 🧰

Výběr chladicí kapaliny pro vozy značky BMW

16. 9. 2022 2 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady Jak vybrat chladicí kapalinu Koupě chladicí kapaliny podle značky Rádce motoristy Provozní kapaliny vozidla

Bez chladicí kapaliny byste daleko nedojeli. A v případě, že byste vybrali nesprávnou, tak byste dojeli jen o kousek dál. Proto je potřeba vybírat obezřetně. Vozy BMW si to zaslouží.

Chladící kapalina do BMW

Články na téma chladící kapaliny podle auta:

  1. Výběr chladicí kapaliny do Peugeot
  2. Výběr chladicí kapaliny do Ford
  3. Chladící kapalina do BMW - právě čtete
  4. Chladící kapalina Škoda Octavia
  5. Chladící kapalina Škoda Fabia

Funkce chladící kapaliny nejen pro BMW

Nejdůležitější funkcí chladicí kapaliny je odvod tepla od motoru. Tím mu zajišťuje ideální provozní teplotu, při které bude motor pracovat nejefektivněji, a zároveň se jeho části nebudou příliš rychle opotřebovávat. Díky tomu vám pak bude vůz BMW sloužit bez potíží dlouhé roky.

Nicméně je třeba, aby vybraná kapalina zajišťovala tento servis při jakýchkoliv povětrnostních podmínkách. Kromě efektivního chlazení v parném létě, nesmí zároveň v zimním období zamrzat. V pevném skupenství by nejen nemohla chladit motor, ale mohla by ho i poškodit například protržením potrubí.

Pro motory BMW je navíc dobré, aby kapalina měla pečující účinky. Mezi ně patří například ochrana proti korozi a oxidaci v případě kovových částí a prevence popraskání u částí plastových nebo gumových.

Chladicí kapaliny v nabídkách e-shopů

Chladící kapalina BMW G11 nebo G48

Výběr nemrznoucí směsi do chladiče BMW není tak náročný, jak by se na první pohled mohlo zdát. Pro většinu vozů BMW je vhodné použít směs kategorie G11 nebo G48, které mají modrou nebo zelenou barvu a je možné je vzájemně míchat. Pozor, pokud máte ve svém BMW chladící kapalinu G12 (červená), doporučujeme průplach chladícího systému a poté nalití chladící kapaliny G11/G48.

Ať už plánujete tekutinu v BMW doplnit, protože kontrolka chladicí kapaliny svítí, nebo ji chcete kompletně vyměnit, měli byste si při výběru dávat pozor na to, abyste pořídili kvalitní výrobek. V případě, že si nejste s výběrem jistí, můžete sáhnout po originální směsi přímo od výrobce. Ten vám zároveň, díky tomu, že byl vyvíjen právě pro vozy BMW, zajistí ty nejlepší výsledky. Stačí ji vhodně naředit.

Zdroj médií: Depositphotos.

Podobné články