PRÁCE 🧰

Volvo C40 nabízí tři výbavové linie. Co která nabízí a jaké jsou příplatky?

17. 11. 2022 2 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady

Volvo C40 je elektrickou novinkou Volva pro rok 2022, na test jsme ho měli v nejlepší verzi Recharge Twin. V dnešním článku se blíže podíváme na cenu a možné konfigurace Volva C40.

Volvo C40 cena a konfigurace

Volvo je značka patřící tradičně do segmentu prémiových vozidel, přesto je ale cenovka jejich elektrické C40 velice zajímavá. Pro dvě dostupné verze, Recharge a Recharge Twin, jsou dostupné celkem tři výbavové stupně. Cena základního Volva C40 Recharge s jedním elektromotorem na přední nápravě je v prvním výbavovém stupni Core 1 289 000 korun. Silnější varianta Recharge Twin s dvěma elektromotory stojí vždy, ve všech výbavových stupních o 165 000 Kč více. Všechny ceny jsou včetně DPH.

Core

Už v základní variantě Core je přitom Volvo C40 velmi dobře vybaveno. Standardem je skvělý 9" dotykový displej infotainmentu se systémem od Googlu, 12,3" displej v kapličce přístrojů před řidičem, který dokáže zobrazovat mapu navigace, balíček předplatného digitálních služeb včetně internetového připojení a bezdrátové nabíjení telefonu. Součástí základní výbavy je pevné panoramatické okno, které skvěle prosvětlí interiér, LED světlomety a přední a zadní parkovací asistent s funkcí automatického brzdění při couvání, včetně kamery.

Plus

Druhý výbavový stupeň se jmenuje Plus a zaplatíte za něj o 65 000 korun více oproti základu Core. Navíc získáte hlavně balíčky bezpečnostních asistentů. Vypíchnout musíme především Pilot Assist, který je skvělým pomocníkem zejména na dlouhých cestách po dálnici. Jedná se totiž o adaptivní tempomat s funkcí držení v jízdním pruhu. Ve výbavě Plus potěší i bezklíčový přístup, ačkoliv bychom ho raději viděli už v základní výbavě.

Ultimate

Nejvyšší verze Ultimate stojí ve verzi Recharge 1 354 000 Kč, ve verzi Recharge Twin 1 519 000 Kč. Součástí je velmi užitečná 360° kamera, skvělý audiosystém Harman/Kardon a plně elektricky nastavitelná přední sedadla s vyhříváním a vyhřívaný volant. Standardem je také tepelné čerpadlo, které pomáhá šetřit elektrickou energii. Navrch si pouze k výbavě Ultimate můžete za 30 000 korun přikoupit LED světlomety s Pixel technologií, které v noci, při svícení dálkovými světly, automaticky vykrývají protijedoucí auta. V testu nám tato světla fungovala výborně.

Přípatky

Volvo C40 umožňuje ve všech stupních výbavy i instalaci tažného zařízení. Tepelné čerpadlo a vyhřívaná přední sedadla a volant si lze, jako Climate paket, individuálně přiobjednat i k prvním dvěma stupňům výbavy. Na výběr jsou dva designy kol ve velikosti 19 a 20" a pět druhů potahů interiéru – všechny bez použití kůže. K dispozici je osm barevných odstínů vždy v kombinaci s černou střechou. Zejména námi testované Volvo s barvou Fjord Blue vypadalo skvěle.

Zdroj info: Volvo.
Zdroj médií: Radim Krejčík.

Podobné články