PRÁCE 🧰

Srovnání havarijního pojištění dokáže kouzlit s výslednou cenou. Jak na to?

22. 3. 2023 3 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady Rádce motoristy Pojištění motoristy Jak vybrat havarijní pojištění Cena havarijního pojištění

Havarijní pojištění si řidiči sjednávají dobrovolně a na základě rizik, která jim na cestách reálně hrozí. Jak snížit cenu pojistného? Zkuste to díky nezávislému online srovnávači a s pomocí následujících tipů!

Jak snížit cenu pojistného díky srovnání cen havarijního pojištění?

Díky srovnání najdete nejlevnější havarijní pojištění na trhu

Srovnání havarijního pojištění vám na základě několika vstupních údajů najde aktuální nabídky pojišťoven napříč celým trhem. Snadno tak během několika chvilek zjistíte, kdo aktuálně nabízí to nejlevnější havarijní pojištění, které si můžete také obratem sjednat.

Tady ale pamatujte, že cena by měla být jedním, nikoliv jediným faktorem, na základě kterého budete pojistku vybírat. Nejlevnější havarijní pojištění obvykle nabízí jen velmi omezenou pojistnou ochranu a nízké limity pojistného plnění. Při výběru proto volte takové „havarijko“, které kryje všechna rizika, s nimiž se můžete na cestách reálně potkat, a jeho limity jsou dostatečně vysoké.

Vyberete si jen ta rizika, která vám reálně hrozí

S výše uvedeným nepochybně souvisí i výběr rizik a možnosti připojištění. Zatímco některé pojišťovny nabízí komplexní balíčky havarijního pojištění, u jiných si můžete vybraná rizika (při)pojistit samostatně.

Srovnání cen havarijního pojištění vám umožní přehledně porovnat dostupné nabídky včetně krytých rizik a vybrat si takový produkt, který bude nejvíce vyhovovat vašim požadavkům.

Protože navolená rizika navyšují celkovou cenu pojistného, vždy vybírejte jen ta, která vám opravdu hrozí (např. havárie, vandalismus, odcizení, živel apod.).

Převedete si bonusy za bezeškodnou jízdu

Ať už se vrhnete na srovnání havarijního pojištění motocyklu, osobního auta, nebo třeba vozidla určeného k podnikání, nezapomeňte na převod bonusů za bezeškodnou jízdu. Zmíněné bonusy totiž mohou zlevnit pojistné až o 60 %! Bonusy je ale třeba vždy doložit vhodným způsobem, nejčastěji se jedná o doložení dokumentace z předchozí pojišťovny.

Srovnání cen za havarijní pojištění umožní zvolit i frekvenci placení pojistného

Díky nezávislému srovnání havarijní pojištění nejen najdete a seřadíte podle ceny, ale také si ho můžete rovnou i sjednat a pojistné zaplatit online. Tady se vám navíc otevírá další možnost pro snížení ceny pojistného. Pokud totiž zaplatíte pojistné jednorázově na celý rok, zpravidla ušetříte. A to oproti situaci, kdy byste zvolili čtvrtletní nebo půlroční frekvenci placení pojistného.

Další způsoby, jak můžete na pojistném ušetřit

Srovnání cen havarijního pojištění je jedním, nikoliv jediným způsobem, jak na pojistném ušetřit. Řada pojišťoven vám havarijní pojištění zlevní i ve chvíli, když se ve smlouvě zavážete k tomu, že k opravě vozu při pojistném plnění využijete smluvní servis pojišťovny.

Levnější budete mít pojistné i ve chvíli, kdy vůz dostatečně zabezpečíte. Pověřený pracovník pojišťovny se totiž bude při prohlídce vozidla (někde ji můžete absolvovat i online) zajímat o mechanické (např. zámek volantu) i elektronické zabezpečení (např. GPS autoalarmy).

Zdroj info: Srovnejto.cz.
Zdroj médií: Depositphotos.

Podobné články