PRÁCE 🧰

Toyota má údajně pracovat na hybridním dieselu. Dostupný by mohl být i v EU

1. 8. 2021 1 min. čtení diskuze (0) Aktuality Toyota

Japonské automobilky obvykle zvládají vyrobit skvělé a spolehlivě fungující motory na benzín. Jenže jak dojde na vznětové agregáty, je to u nich tak trochu loterie. Své o tom ví Subaru, ale i Toyota.

V nedávné době zveřejnila Toyota video, které ukazuje a vysvětluje funkci naftového motoru a jeho odlišnost od benzinového spalováku. To není nic proti ničemu, ale v souvislosti s dalšími informacemi, by to mohlo dávat hlubší smysl.

Naftové agregáty se u nás dají od Toyoty koupit jen pod kapotou Hiluxu a Land Cruiseru. U druhého jmenovaného vozu nalezneme v jeho přicházející nové generaci pod kapotou i vznětový šestiválec o obsahu 3,3 litru se dvěma turby. Netušíme, jestli se s ním setkáme i na evropských trzích, ale proslýchá se, že by měl dost možná dostat na pomoc elektromotor, což by mohlo pomoci srazit emise. Může se zdát jako prostý drb, ale pak je tu fakt, že Toyota si zaregistrovala označení "Hybrid Max". Ať už to bude cokoliv, je dobře možné, že skutečně půjde o dieselový hybrid určený pro největší vozy automobilky.

Zdroj médií: Toyota.

Podobné články