PRÁCE 🧰

Tolerance alkoholu za volantem v USA

14. 1. 2022 1 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady Rádce motoristy Jak vybrat alkohol tester Alkohol za volantem Tolerance alkoholu v zemích Testery pro řidiče Cestování do zahraničí Tolerance alkoholu na cestách

Tolerance alkoholu při řízení motorových vozidel se liší stát od státu. V Čechách je nulová, ale to rozhodně není pravidlo platné ve všech zemích světa. Pojďme se podívat na to, jak to mají s alkoholem za volantem v USA.

Tolerance alkoholu v USA

Články na téma limity alkoholu v ČR a cizině:

  1. Tolerance alkoholu za volantem v ČR a Evropě
  2. Tolerance alkoholu v Chorvatsku
  3. Tolerance alkoholu v USA - právě čtete

Tolerance alkoholu za volantem USA

S tolerancí alkoholu to není v USA tak jednoduché. Obecně platí limit 0,8 promile. Z tohoto pravidla ale existuje několik výjimek. Tolerance pro řidiče užitkových vozů je poloviční. Pokud plánujete řídit v USA třeba dodávku nebo podobný vůz, musíte počítat s tolerancí 0,4 promile.

Výjimku mají také mladí řidiči. Pro ně platí obecně tolerance 0,2 promile. Ve státech Kalifornie a New Jersey je limit 0,1 promile. V některých státech mají mladí řidiči dokonce nulovou toleranci. Ta platí ve státech Aljaška, Arizona, DC, Illinois, Maine, Minnesota, North Carolina, Oklahoma, Oregon, Texas, Utah a Wisconsin. Toto pravidlo se ale může zdát zvláštní, protože v USA platí zákaz konzumace alkoholu pro lidi mladší než 21 let.

Státy se stejnou tolerancí alkoholu jako USA

Stejnou toleranci alkoholu jako mají Spojené státy, najdete i v několika dalších zemích. S limitem 0,8 promile se setkáte například v Malajsii, Mexiku, Irsku, Kanadě, Portoriku, Singapuru a nebo ve Velké Británii.

Nezapomeňte na cestovko: Pokud se chystáte na cestu do USA „za velkou louži“, dbejte na své zdraví a sjednejte si cestovní pojištění online. Výhodou je, že to zvládnete za pár minut a navíc můžete ušetřit nemalé finance přes kalkulačku cestovního pojištění.
Zdroj info: Internet.
Zdroj médií: Depositphotos.

Podobné články