PRÁCE 🧰

Hledáte dárek pro motoristu? Možná to vyřeší autokosmetika

27. 11. 2021 3 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady Rádce motoristy Autokosmetika, autodoplňky a mytí auta Autokosmetika a autochemie

Vánoce, narozeniny nebo třeba jen tak. Vždy se najde vhodná příležitost, jak potěšit vhodným dárkem motoristu. Nejlépe tím, kterým se může starat o svého plechového miláčka.

Dárková sada autokosmetiky

Články na téma autokosmetika:

  1. Dárková sada autokosmetiky - právě čtete
  2. Nejlepší autokosmetika - která to je?

Autokosmetika je jedním z univerzálních dárků, kterým nemůžete vůbec nic zkazit. Tedy jen v případech, že takový dárek dáte někomu, kdo se o své auto zrovna moc nestará nebo mu to je jedno. Pak byste zbytečně vyhodili peníze, za které byste mohli mít třeba večeři v lepší restauraci. Pokud ale kolem sebe máte lidi, kteří rádi o víkendu šlechtí karoserii a interiér vozu, potom je to ta správná volba.

Buď se můžete vydat cestou nákupu jednotlivých produktů, které nakonec dáte dohromady a zabalíte do fešného obalu a nebo si rovnou objednáte dárkové sady, které většinu těch produktů obsahují. Na trhu existuje ještě jedna velmi originální varianta, kterou je dřevěná bedna - například Manboxeo, do níž se obdarovaný musí dostat pomocí přibaleného páčidla. Z vlastní zkušenosti, avšak i s jinými produkty, to byl nejlepší dárek posledních let, u kterého se všichni celkem i zasmějí na úkor obdarovaného.

Když nevíte, co vybrat

Nutno podotknout, že pro začátek byste si měli vytyčit, kolik peněz za tento dárek chcete utratit. Možnosti jsou totiž takové, že zaplatíte od pár stovek až po pár tisíc za ty profesionálnější a obsáhlejší sady. O exkluzivitě produktů rozhodne zřejmě doporučení známých, případně recenze od diskutérů, ale také to, jestli se obdarovaný věnuje péči o vůz často a nebo vůbec.

Nejjednodušší cestou, pokud nevíte po čem sáhnout, je koupit základní produkty, jako je například šampon pro mytí karoserie, postřik na vyleštění interiéru a nebo třeba vosk - na ten pozor, ne s každým je to tak snadné a možná byste tak obdarovávanému motoristovi zadělali spíše na vrásky. Jednou z možností je také nano kosmetika, která je založena na principu nanotechnilogie. K tomu všemu patří i vhodné hadříky, zejména z mikrovláken, houbičky nebo třeba i kartáčky.

Šalamounsky to pak vyřeší každý, kdo dá ruce pryč od samotných produktů a raději zvolí dárkový poukaz, za který si obdarovaný může v obchodě následně vybrat, co potřebuje a chce. Vyhnete se tím tomu, že šlápnete vedle a koupíte nevhodné produkty.

Na co si dát pozor při výběru autokosmetiky

Při nákupu se vyhýbejte autokosmetice z obchodních řetězců. Sice mohou lákat nízkou cenou, ale nemusí se jednat o zrovna dvakrát kvalitní produkty. Většinou jsou to věci od neznámých výrobců. A pokud chcete opravdu kvalitu, pak se mrkněte po výrobcích od firem: Swissvax - která je podle našich zkušeností opravdu špičkou na vrcholu, ačkoli tedy o něco dražší; Meguiar's - tuto firmu často doporučují lidé na různých fórech a jsou s ní spokojeni; CarPro, Chemical Guys, Sonax nebo Simoniz - mohou být další vhodnou variantou.

Každopádně se vyhněte nákupu autokosmetiky z druhé ruky, už jen z principu se na některých věcech nevyplatí šetřit, obzvlášť pokud to má být dárek pro blízké. Použité přípravky, které někomu nevyhovují, nejsou vhodné a to ani v případě, že byste se chtěli pomstít tchýni.

Zdroj médií: Depositphotos.
Michaela Rubešová

Autor článku
Poznávacím znamením Míši je foťák v ruce. Ráda cestuje, ochutnává dobrá jídla a miluje výjimečná auta s duší.

Podobné články