PRÁCE 🧰

Test vody do ostřikovačů

7. 9. 2022 2 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady Jak vybrat provozní kapaliny Vše o kapalině do ostřikovačů Výběr směsi do ostřikovačů Rádce motoristy Provozní kapaliny vozidla

Voda do ostřikovačů je nedílnou součástí automobilů, protože zajišťuje čisté čelní sklo. Když dojde, může to být zejména v zimních měsících problém - přes okno prostě není vidět.

Testy vody do ostřikovačů

Články na téma letní směs do ostřikovačů:

  1. Nejlepší letní směs do ostřikovačů
  2. Jak vyrobit letní směs do ostřikovačů
  3. Test vody do ostřikovačů - právě čtete

Dnes se podíváme na vody kapalin do ostřikovačů pro letošní sezónu. Ačkoli nutno podotknout, že letní směsi nejsou až tak důležité jako ty zimní, u kterých řidiči potřebují, aby byly opravdu kvalitní a dokázaly setřít všechnu špínu, aniž by za sebou následně stěrače zanechávaly šmouhy. Naproti tomu v létě je největším nepřítelem čelního skla hmyz, který ale můžete z okna odstranit snadno vodou - tedy umýt.

Voda do ostřikovače bez acetonu a methanolu

Není potřeba sahat po směsích, které obsahují aceton nebo methanol, které jsou solidními rozpouštědly a jsou rovněž toxické. V zimě je lepší dát přednost vodě do ostřikovačů, která obsahuje denaturovaný alkohol - tedy líh.

Při výběru vody do ostřikovače čtěte štítky a tedy složení. Často v supermarketech můžete narazit na kapaliny, které lákají na super nízkou cenu, ale ty mohou obsahovat právě jedovaté látky. Což není úplně žádoucí, protože vám mohou sežrat lak nebo zničit pryžové těsnění, ale jejich velkou výhodou je právě ta cena.

Při nákupu se zaměřte na množství. Zde platí jednoduché pravidlo, čím větší balení, tím vyjde levněji jeden litr kapaliny. Pokud koupíte koncentrát, nezapomeňte ho před naplněním do ostřikovačů zředit destilovanou vodou.

Voda do ostřikovačů podle německého testu

Test směsi do ostřikovačů
Název Průměrná cena - objemHodnocení dle Testberisch
Sonax Xtreme NanoPro425 korun - 5 litrů1,2 - 93 %
Sonax Xtreme (letní)250 korun - 3 litry1,3 - 90 %
OMV Caristal Premiumna poptání - 2 litry2,0 - 80 %
Shell EasyCleanna poptání - 4 litry2,3 - 74 %
Nigrin 125 korun - 3 litrů2,8 - 73,5 %

Nejprodávanější voda do ostřikovačů v Česku

Nejprodávanější směsi

ZařazeníNázevCenaObjem
Levné produktyHappy Car (zimní)125 korun5 litrů
Levné produktySheron (letní)79 korun5 litrů
Střední cena Sheron Nano plus (letní)89 korun4 litry
Střední cenaCarlson Pink Lady (letní)80 korun5 litrů
TOP produktySonax Xtreme NanoPro (zimní koncentrát)425 korun5 litrů
TOP produktyAngelwax Clarity (celoroční koncentrát)469 korun1 lit

A jak je to s tou po domácku umíchanou směsí? O domácí vodě do ostřikovačů si můžete přečíst zde. Pak už jen záleží na tom, jestli se vám produkt chce dělat doma, nebo to oželíte a půjde si do obchodu koupit tu nejlevnější obyčejnou vodu do ostřikovačů.

Zdroj médií: Depositphotos.
Pavel Táborský

Autor článku
Pavel je člověk, který má rád moderní technologie a přesně i taková auta. Když má volnou chvíli jezdí na různé automobilové srazy a jeho druhým domovem jsou závodní okruhy. 

Podobné články