PRÁCE 🧰

Jaké zimní pneumatiky jsou vhodné pro rok 2022? Test zimních pneumatik 255/45 R17

24. 11. 2022 2 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady Jak vybrat pneu Testy pneumatik Testy pneu dle rozměru Rádce motoristy Zimní sezóna Testy zimních pneumatik

Při výběru zimních pneumatik je důležité se zaměřit na to, do jakého „počasí“ auto budete vytahovat. Je rozdíl mezi ježděním zasněženým městem a zdoláváním Alpských vrcholků.

Test zimních pneumatik 255/45 R17

Zimní pneumatiky musí mít podle zákonu 361/2000 Sb., o provozu na pozemních komunikacích vozidla kategorie M nebo N v případě, že je mezi 1. listopadem a 30. březnem a zároveň se na silnici souvislá vrstva sněhu, led nebo námraza – anebo lze takové počasí vzhledem k povětrnostním podmínkám předpokládat.

Zimní pláště byste neměli vybírat podle ceny – nejlevnější pneumatiky většinou nezvládnou extrémní zimní počasí a mohli by řidiče nepěkně vytrestat. Pneumatiky jsou totiž jediná část vozidla, která je spojená s vozovkou/povrchem. Pokud si nejste jistí výběrem zimních pneumatik, doporučujeme si také přečíst nezávislé recenze na internetu, či v novinách – před sezónou přezouvání je takových testů a porovnání mnoho.

Dnes se podíváme na recenze uživatelů, kteří si zakoupili pláště na své vozidla v rozměru 255/45 R17. Mnoho řidičů takový rozměr pneumatik jako zimní pláště nepořizuje, proto je nabídka výrazně omezená a cenově se pohybuje ve vyšších částkách. Zimní pneumatiky s rozměrem 255/45 R17 hodnotící uživatelé nejčastěji obouvají na vozy BMW třetí řady, Hondu Civic, Škodu Octavia, Mazdu 6, Toyotu Yaris nebo Ford Mondeo. Pneumatiky nejsou seřazeny od nejlepší po nejhorší.

Continental Winter Contact TS 830 P

Nejoblíbenějšími zimními pneumatikami jsou podle mnoha uživatelů pláště od německé firmy Continental. Značka byla založena v roce 1971 v Hanoveru a do dnešního dne pod ní patří například česká Barum, Matador nebo třeba ContiTech.

Zimní pneumatiky Continental Winter Contact TS v rozměru 255/45 R17 lze pořídit od 5 750 korun. Uživatelé si chválí především velmi dobré fungování na sněhu díky velkému počtu lamelek a dostatečně měkkou směsí. Měkká směs se však podepisuje na relativně nižším nájezdu. Výrobce udává hlučnost těchto pneumatik 73 dB.

Dunlop SP Winter Sport 3D

Další kvalitně hodnocenou pneumatikou je Dunlop SP Winter Sport, kterou lze pořídit v rozměru 255/45 R17 od 6 428 korun. Výrobce se chlubí především vynikající ovladatelností za sucha, řiditelností za každého počasí, zlepšené přilnavosti za sucha i mokra a odolností vůči nepříjemnému aquaplaningu. Hlučnost těchto pneumatik je 63 dB. Hodnotící uživatelé si pochvalují vysoký kilometrový nájezd.

Nokian WR Snowproof P 255/45 R19 104V

Koncern Nokian WR Snowproof P nabízí pneumatiky v rozměru 255/45 R 17 od 5 975 korun. Výrobce uvádí, že jsou pláště vhodné přesně pro středoevropskou zimu. Dezén Alpine Performance propůjčuje plášti vlastnosti, jako je například rychlý odvod břečky, odolnost proti výkyvům teplot nebo skvělý záběr na sněhu. Hustě umístěné speciální lamely poskytují oporu při rozjíždění na udusaném sněhu nebo do kopce.

Zdroj info: Pneumatiky, PneuBoss, TyreReviews, Test Pneumatik, Dunlop, Continental, NokianTyres.
Zdroj médií: Depositphotos.
Nikola Vrablová

Autor článku
Nikča snila o tom být ekologem - láska k autům ji ale přivedla na jinou cestu. Od školy si chodívá odpočinout na garáž, kde opravuje svůj německý šestiválec.

Podobné články