PRÁCE 🧰

Pomůžeme vám ve výběru zimních pneumatik v rozměru 195/55 R16

13. 11. 2022 2 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady Jak vybrat pneu Testy pneumatik Testy pneu dle rozměru Rádce motoristy Zimní sezóna Testy zimních pneumatik

Německé autokluby každým rokem vydává obsáhlý test zimních pneumatik. Sezóna přezouvání je v plném proudu. Jaké zimní pláště je vhodné si pořídit?

Test zimních pneumatik 195/55 R16

ADAC je automobilový klub (Allgemeine Deutsche Automobil-Club) z roku 1903. Do dnešního dne sčítá již přes 19 milionů členů, mezi které patří odborníci z řad asistenčního a právního poradenství, mimo jiné se věnují také publikaci testů. Testují se zde autosedačky, helmy, střešní boxy, pneumatiky a jiné.

Kromě ADACu v roce 2021 zimní pneumatiky testoval také německý automobilový časopis AutoMoto und Sport, který publikuje již od roku 1923. Časopis testuje také automobily a vychází jednou za čtrnáct dní. V roce 2021 publikovali testy zimních pneumatik pro rozměr 195/55 R16 jak ADAC, tak časopis Auto Moto und Sport. My se dnes podíváme na tři favority, které si získaly srdce německého auto časopisu.

Bridgestone Blizzak LM-005

Mezi prvního favorita byly zařazeny pneumatiky Bridgestone Blizzak LM-005, u kterých si hodnotící uživatelé chválí funkci na sněhu i na mokré vozovce, avšak hůře se pak chovají na ledu. Výrobce pneumatik se pyšní skvělou odezvou řízení, sportovním chováním, vysokou přilnavostí, a to i v zatáčkách, také krátkou brzdnou dráhou na mokré vozovce. Recenzenti si stěžují na větší hlučnost a vyšší opotřebování. Až takové, že jsou zimní pneumatiky po dvou sezónách na zákonném limitu. Pneumatiky Bridgestone Blizzak LM-005 v rozměru 195/55 R16 pořídíte již od 2 420 korun bez započtení ceny za dopravu.

Continental WinterContact TS 870

Druhé místo obsadily pneumatiky Continental WinterContact TS 870. Uživatelé pneumatiky hodnotí kladně, ale stěžují si na poměrně vysokou cenovku. Pláště disponují skvělou ovladatelností, přesnou reakcí pří řízení, nízkou spotřebou a dokonalým komfortem. Nízká spotřeba a vysoký kilometrový nájezd je snad již samozřejmostí. Pneumatiky Continental WinterContact TS 870 v daném rozměru pořídíte od 2 642 korun bez ceny dopravy.

Vredestein Wintrac

Třetí příčku v hodnocení obsadily pneumatiky Vredestein Wintrac, které si dokážou získat srdce mnoha motoristů díky poměrně nízké pořizovací ceně. Nízká cena se však odráží v horších jízdních vlastnostech na sněhu a vyšší spotřebou. Na mokru jsou nové pneumatiky Vredestein skvělé a mají dobrou ochranu proti aquaplaningu a kratší brzdnou dráhu oproti jiné cenově podobné konkurenci. Pláště Vredestein Wintrac lze pořídit od 2 050 korun.

Zdroj info: Bridgestone Tire, Pneumatiky, Good Year.
Zdroj médií: Depositphotos.
Nikola Vrablová

Autor článku
Nikča snila o tom být ekologem - láska k autům ji ale přivedla na jinou cestu. Od školy si chodívá odpočinout na garáž, kde opravuje svůj německý šestiválec.

Podobné články