PRÁCE 🧰

Hledáte správné zimní pneumatiky v rozměru 225/50 R17 - poradíme, jaké jsou nejlepší

15. 11. 2022 2 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady Jak vybrat pneu Testy pneumatik Testy pneu dle rozměru Rádce motoristy Zimní sezóna Testy zimních pneumatik

Sezóna přezouvání na zimní pneumatiky je v plném proudu. Ještě nevíte, jaké pneumatiky si vybrat? Německý autoklub ADAC vám pomůže při výběru.

Test zimních pneumatik 225/50 R17

ADAC je automobilový autoklub – německy Allgemeine Deutsche Automobil-Club, jehož rok založení je 1903. Klub má přes více než 19 milionů členů. ADAC zaštituje mnoho služeb, jako jsou například asistenční, právní poradenství a věnuje se také publikaci testů – od pneumatik přes autosedačky, helmy až klidně po střešní boxy.

Testování zimních plášťů probíhá striktně a pouze na jednom autě ve stejný den – respektive v noci, jelikož nedochází k extrémnímu kolísání teplot. V závěru náročných testů pak dochází  k celkové sumarizaci chování auta, odezva v řízení, trakce aj.  Zimní pláště se testují na rovných plochách nedaleko Říma, kopcích, horských úsecích ve Finsku, ale i v zatáčkách a na uzavřených cestách. Inženýři Andreas Müller a Martin Brand bezpečně doporučují pouze tři značky pneumatik v rozměru 225/50 R17.

Dunlop Winter Sport 5

Mezi první doporučené patří Dunlop Winter Sport 5, které mají velmi vyvážené jízdní vlastnosti nejen na suchu, ale i mokru a sněhu. Dunlop má skvělou ovladatelnost na sněhu a zajišťuje opravdu nízkou spotřebu. Pneumatiky disponují úhlovými lamelami, které zajišťují lepší přilnavost v mokru a chrání před nebezpečným aquaplaningem. Pneumatiky Dunlop Winter Sport 5 v rozměru 225/50 R17 pořídíte již od 2 931 korun bez započetení ceny dopravy.

Michelin Alpin 6

Druhou příčku obsadily pneumatiky Michelin, které jsou recenzenty velice kladně hodnoceny především díky výborné stabilitě ve vyšších rychlostech. V testu německého autoklubu ADAC jsou pláště skvěle hodnoceny především díky vysokému kilometrovému nájezdu a špičkovou přilnavostí. Jediným nepříjemným mínusem je vyšší pořizovací cena. Pneumatiku Michelin Alpin 6 v rozměru 225/50 R17 můžete pořídit od 3 382 korun plus cena dopravy.

Goodyear UltraGrip Performance +

Třetí místo obsadily americké Goodyear UltraGrip Performance +, které komisaři doporučují bez jakýchkoliv výhrad. Pneumatiky disponují skvělým chováním na sněhu, excelentně vyváženými jízdními vlastnostmi, krátkou brzdnou dráhou a nízkou spotřebou. Goodyear UltraGrip Performance + v rozměru 225/50 R17 pořídíte od 3 432 korun plus doprava za doručení.

Zdroj info: ADAC.
Zdroj médií: Depositphotos.
Nikola Vrablová

Autor článku
Nikča snila o tom být ekologem - láska k autům ji ale přivedla na jinou cestu. Od školy si chodívá odpočinout na garáž, kde opravuje svůj německý šestiválec.

Podobné články