PRÁCE 🧰

Tesla Cybertruck má nakonec být představen ve dvou velikostech

16. 1. 2022 1 min. čtení diskuze (0) Elektromobilita Tesla

Jestli se kolem nějakého auta vyskytují báje, pověsti a mýty, je to jednoznačně Tesla Cybertruck. Jeho uvedení na trh se dočkáme snad v příštím roce a podle posledních informací bude k dostání ve dvou velikostech.

Dočkáme se někdy?

Zatímco Ford a Rivian jako hlavní konkurenti už své elektrické pickupy prodávají, Tesla jako obvykle pouze ústy Elona Muska slibuje. To je mimochodem takový Muskův dobrý zvyk. Namátkou jsme dnes měli mít Tesly, které samy jezdí i na větší vzdálenosti bez řidiče a mělo být možné namísto zdlouhavého nabíjení vyměnit baterii za jinou a frčet dál...

Malý a velký

Tak jako tak bychom se měli dočkat bližších informací o Cybertrucku v březnu tohoto roku na tiskové konferenci, kde by mělo dojít k odhalení (snad) produkčních verzí. Jestli se ptáte, proč používám plurál, tak je to z toho důvodu, že se objevily informace o dvou variantách. Jedna by měla být klasická, řeklo by se "plnotučná" a druhá by měla být o asi 15-20 % menší.

Možná příští rok

Obě dvě varianty by měly být vyráběny ve stejné továrně. Bohužel, ani jedné varianty se asi nedočkáme na trhu letos, o čemž nedávno informovala agentura Reuters. Koncem tohoto roku by měla možná začít výroba, ale i to je krajně nejisté.

S novinkou přišel Trip Chowdhry, analytik Global Equities Research. Ten se hodně orientuje na elektromobily a technologie obecně, takže patrně má své kvalitní informační kanály zevnitř firem.

Zdroj info: insideevs.com.
Zdroj médií: Tesla.

Podobné články