PRÁCE 🧰

Mitsubishi se zapojí do soutěže Asia Cross Country Rally

22. 3. 2022 1 min. čtení diskuze (0) Aktuality Mitsubishi

Sezona rally závodů bude brzy v plném proudu, a tak není divu, že se automobilové značky hojně zapojují v účasti se svými závodními týmy. Jedním ze zajímavých rally je například i AXCR, ve kterém zkusí své štěstí i tým Mitsubishi Ralliart.

Asia Cross Country Rallly je závod, který se pojede mezi 6. a 12. srpnem letošního roku. Jedná se o rally v terénu, a tak je velmi vhodnou a především strategickou volbou nasadit do závodu model L200 Triton. Team Mitsubishi Ralliart je soukromý závodní tým ve vlastnictví thajské společnosti. V čele a na pozici ředitele sedí Hiroši Masuoka, který se v letech 2002 a 2003 stal vítězem Dakarského rallye, a tak má ty nejlepší predispozice vést i tento tým k vítězství.

Jak již bylo řečeno, jedná se o terénní závod, který je v souladu s předpisy Mezinárodní automobilové federace. Soutěž bude probíhat v Thajsku a posádky si vyzkouší nejrůznější prostředí během jízd. V létě budou muset navíc přežít parné a vlhké dny. Čeká je cesta přes džungli a často také přes nezpevněné cesty v horách, kde se kvality L200 ukážu naplno. Pro Mitsubishi to nebude jen závod, ale také zkouška toho, na čem u modelu pracovat a do budoucna zlepšit.

Velkou novinkou tak je, že se Mitsubishi Motors zapojí do závodu AXCR v podobě technické podpory týmu. Automobilka v listopadu loňského roku obnovila značku Ralliart a v Thajsku zahájila prodej speciálních edicí modelu L200.

Zdroj info: Mitsubishi.
Zdroj médií: Mitsubishi.
Michaela Rubešová

Autor článku
Poznávacím znamením Míši je foťák v ruce. Ráda cestuje, ochutnává dobrá jídla a miluje výjimečná auta s duší.

Podobné články