PRÁCE 🧰

Co umí nezávislé srovnávače povinného ručení? Porovnat neveřejné nabídky nebo poradit v případě nouze

15. 2. 2023 3 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady Rádce motoristy Pojištění motoristy Jak vybrat povinné ručení Výběr povinného ručení Kalkulačka motoristy Kalkulačka pojištění Srovnávače pojištění a financování Srovnávače pojištění

S nejrůznějšími kalkulačkami a nezávislými srovnávači povinného ručení jakoby se v poslední době doslova roztrhl pytel. K čemu vlastně tyhle nástroje jsou a co všechno umí?

Co všechno umí nezávislý srovnávač povinného ručení?

Srovnávač povinného ručení pomůže s orientací na trhu

Srovnávač cen povinného ručení je důmyslný online nástroj, který za vás během několika mála chvilek porovná dostupné nabídky povinného ručení napříč trhem i jednotlivými pojišťovnami. Protože tento produkt nabízí prakticky všechny tuzemské pojišťovny, je poměrně složité se v jednotlivých nabídkách zorientovat a vybrat si tu, která vám sedne nejen pojistnou ochranou, ale také limity.

Povinné ručení samozřejmě můžete porovnávat ručně na základě podkladů od konkrétních pojišťoven. Tato cesta je ale poměrně obtížná, zdlouhavá a v konečném důsledku i nepřesná. Mnohem efektivnějším způsobem, jak mezi sebou nabídky porovnat, je proto využití nezávislého srovnávače povinného ručení.

Srovnávač povinné ručení seřadí a pomůže s filtrováním

Na základě vstupních údajů (typicky informace o pojistníkovi a jeho vozidle) se před vámi otevře obsáhlá a neustále aktualizovaná nabídka produktů, které můžete řadit dle několika parametrů (cena, doporučení kalkulačky).

Na předních příčkách se obvykle objevují nabídky partnerských pojišťoven, které jsou zajímavé poměrem ceny vs. pojistné ochrany. Problémem ale není vyfiltrovat nabídky dle konkrétní výše pojistných limitů, poskytovatele nebo připojištění (např. úrazové pojištění, přední sklo, střet se zvěří apod.).

Náš tip: Spousta srovnávačů povinného ručení pracuje i s neveřejnými nabídkami, na které byste sami narazili jen stěží. Ty se vyznačují komplexní pojistnou ochranou i zajímavou cenou.

Povinné ručení srovnávač najde a vy si ho sjednáte

Srovnávač cen povinného ručení je nezávislým online nástrojem a zároveň pomocníkem ve chvíli, kdy chcete zjistit, jestli za pojistku neplatíte více, než musíte, případně vám stávající pojistka nevyhovuje a vy hledáte výhodnější nabídku.

Jakmile si projdete aktuální nabídky tuzemských pojišťoven, můžete si povinné ručení jednoduše sjednat. A to, aniž byste museli opouštět pohodlí domova. Ke sjednání nové pojistky vám stačí jen chytrý telefon, tablet, notebook nebo počítač s připojením na internet a pár minut volného času.

Srovnávač cen povinného ručení je skvělým rádcem

U každé nabídky, která odpovídá zadaným vstupním parametrům, vidíte informace nejen o limitech pojistného plnění, ale také pojistné ochraně, ceně pojistného a možnostech připojištění. Rozkliknout si můžete i detaily nabídky, jejichž součástí bývají pojistné podmínky.

Náš tip: Pojistné plaťte jednorázově na celý rok. U čtvrtletní nebo půlroční platby totiž bude výsledná cena pojistného o několik stokorun dražší.

Pokud máte jakýkoliv dotaz nebo si potřebujete uvedené informace ověřit a zároveň nechcete kupovat „zajíce v pytli“, není problém na sebe zanechat kontakt, na základě kterého vás osloví pojišťovací specialista, který je připraven zodpovědět veškeré otázky, případně poradit se správným výběrem.

Zdroj info: Nezávislé online kalkulačky a srovnávače.
Zdroj médií: Depositphotos.

Podobné články