PRÁCE 🧰

Má smysl absolvovat rychlokurz v autoškole?

3. 10. 2021 2 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady

V životě nastanou situace, kdy je nutné mít řidičský průkaz v ruce dřív než za půl roku. Pro tyto případy existují rychlokurzy v autoškole, nicméně je potřeba počítat i s vyšší cenovou zátěží.

Rychlokurz autoškoly

Získat řidičské oprávnění patří k těm životním krokům, kdy na sebe lidé berou velkou zodpovědnost a pokoru. Najednou se totiž stanou účastníky provozu na pozemních komunikacích a měli by dělat vše pro to, aby se při přesunu z bodu A do bodu B nestalo nic jim, ale ani ostatním. 

Autoškola rychlokurz - ano či ne?

Jestliže ještě řidičský průkaz nemáte, ale nutně potřebujete, ať už je důvod jakýkoli, musíte nejdřív najít tu správnou autoškolu. Především tu, která tyto kurzy umožňuje. Pokud byste volili klasickou verzi autoškoly, tak vám celý proces zabere řadu měsíců. Nicméně můžete se dostat do situace, kdy bude nutné získat oprávnění k řízení mnohem dříve. To sice může zavánět nekalostí v podobě očůrání několika lekcí a učení se, ale není to tak. Rychlokurz autoškol je intenzivní a zatímco v tom obyčejném si můžete plánovat jízdy třeba jednou za týden, v tomto jezdíte často - kolikrát co tři dny, abyste se dostali co nejdříve do cviku. Navíc dle zákona musíte vždy absolvovat minimálně 28 hodin jízd (to znamená 14 setkání). Tedy se tento počet nedá nijak zfalšovat. Zároveň zákon ukládá, že student autoškoly smí absolvovat pouze dvě hodiny denně - nelze tak v jeden den najezdit 8 hodin a podobně.

Oproti klasické autoškole trvá rychlokurz zhruba 3 až 4 týdny. Od toho se odvíjí samotná cena. Ta má celkem široké rozpětí a začíná zhruba na 16 tisících korun, ale může dosahovat klidně až 26 tisíc korun. Nejedná se tedy o žádnou levnou záležitost a je třeba si to pořádně rozmyslet. Snažte se rovněž vyvarovat příliš levným autoškolám, které nemusí mít tak kvalitní výuku a za pár týdnu byste se nenaučili zhola nic. 

Výhody rychlokurzu

  • pravidelnost
  • možnost jízd několikrát týdně a v širokém časovém rozpětí
  • rychlé získání řidičského průkazu
  • přednostní termíny při přihlašování na závěrečnou zkoušku

Nevýhody rychlokurzu autoškoly

  • cena
  • musíte si udělat čas několikrát týdně na jízdy
  • za poměrně krátký čas se musíte naučit na závěrečnou zkoušku
Zdroj médií: Depositphotos.
Michaela Rubešová

Autor článku
Poznávacím znamením Míši je foťák v ruce. Ráda cestuje, ochutnává dobrá jídla a miluje výjimečná auta s duší.

Podobné články