PRÁCE 🧰

Rozlučte se: Volkswagen Passat končí jako sedan

10. 1. 2022 1 min. čtení diskuze (0) Aktuality Volkswagen

Nástupce aktuálního Passatu přijde za rok, už teď je ale jasné, že bude pouze jako kombi. Elegantní sedan si tak můžete ještě pořídit z nabídky skladových vozů, i zde se ale zásoby velmi rychle tenčí.  

Passat se na trhu objevil poprvé před téměř 50 lety. Za tu dobu se už vystřídalo jeho osm generací a v současné době se pracuje na té deváté, která bude od základu přepracovaná - minimálně tím, že Passat bude stát na nové podvozkové platformě. Tato informace potěší jistě každého, ale ta druhá už tolik ne.

Milovníci sedanů mají totiž smůlu. Nástupce přijde jen ve verzi Variant, tedy kombi. Což pro většinu Čechů není zas tak srdcervoucí informace, protože jak je o nás známo, jsme prostě národem chatařů, kteří mají rádi právě prostorné kombíky na převážení vzduchu. Nicméně sedan nebude od příštího roku dostupný ani na americkém trhu. Tím tedy jedna slavná éra končí.

Ten, kdo zaváhal a s nákupem nového Passatu ve verzi sedan čekal, má teď už trochu smůlu. Novou poptávku na výrobu už nelze zadat, neboť jsou vyčerpány výrobní kvóty pro český trh. Kdo tedy po této karoserii touží, musí urychleně navštívit dealera. Zásoby nejsou vysoké a daly by se spočítat na prstech jedné ruky.

Zdroj info: iDnes, Motor1.
Zdroj médií: Michaela Rubešová.
Michaela Rubešová

Autor článku
Poznávacím znamením Míši je foťák v ruce. Ráda cestuje, ochutnává dobrá jídla a miluje výjimečná auta s duší.

Podobné články