PRÁCE 🧰

Navštívili jsme novou restauraci Pumpa na dálnici D1

1. 6. 2022 2 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady

Kdyby všechny restaurace na čerpacích stanicích byly takové, hned by se člověku více chtělo jezdit a lépe se stravovat. S unikátním konceptem tak přichází Pumpa, kterou naleznete v pražských Průhonicích.

Restaurace na D1 za Prahou - nový koncept stravování pro řidiče

Články na téma dálnice:

  1. Jaká je nejnižší povolená rychlost na dálnici?
  2. Restaurace na D1 za Prahou - nový koncept stravování pro řidiče - právě čtete
  3. Nejčastější omezení na dálnici D1
  4. Neplacené úseky dálnice - kde se nachází?
  5. Nejkratší a nejzajímavější dálnice světa
  6. V roce 2024 se otevře 118 kilometrů nových dálnic
  7. Něco jako nejnižší povolená rychlost na dálnici neexistuje
  8. Dálnice bez známky. Kam řidiči můžou?
  9. Dálnice D6. Kdy se dočkáme dokončení? - již brzy
  10. Zažijte Rumunsko z auta: 5 nejkrásnějších silnic, které vás uchvátí - již brzy

Jednoho krásného slunečného víkendu jsme se rozhodli vyrazit do Dendrologické zahrady a někteří tuší, že procházka je to poněkud dlouhá a vyčerpávající. Hlad kolem poledne se ozve už sám a v okolí zrovna moc restaurací není. Věděla jsem, že je čerpací stanice Pumpa už dlouho otevřená a slyšela jsem na ni jen samé chvály. Rozhodla jsem se tedy, že ji také navštívíme. Ostatně od zahrady je to asi pět minut jízdy autem.

Parkovat se dá pohodlně jak ze zadní strany (tedy od Průhonic), tak i ze strany od D1. Kromě klasických spalováků tu zaparkují i elektrické automobily, neboť se zde nachází hned deset rychlonabíjecích stanic s výkonem až 180 kW.

Restaurace na D1 za Prahou - nový koncept stravování pro řidiče

Co najdete uvnitř Pumpy?

Úplně jiný svět, než na který jsme zvyklý v běžných čerpacích stanicích. Kromě klasického sortimentu si zde můžete dát i čerstvé teplé jídlo. Přímo vyhlášené je grilované kuře, sekaná v housce a také hovězí burger. Kromě toho si lze vybrat z poledního menu a další teplá jídla. Mají vlastní pekárnu, takže i chleba si domů můžete koupit. Kdo chce jen něco lehkého, může se vydat na druhou stranu budovy a vybrat si z lehkých dezertů nebo obložených celozrnných rohlíků. Vše vypadá fantasticky. Když k tomu připočtu i supermoderní vzhled prostředí, je to paráda.

Restaurace na D1 za Prahou - nový koncept stravování pro řidiče

My jme si dali tedy sekanou v housce (domácí) a kuřecí stehno. Oboje bylo vynikající a za přijatelné ceny. Nechyběla ani čepovaná kofola. Nutno podotknout, že výběr pití mají také obstojný. Objednávání jídla funguje na principu: Objednáte si u pokladny, zaplatíte kartou nebo hotovostí vhozenou do automatu a obdržíte příbor. Buď jídlo dostanete hned a nebo obdržíte alarm, který upozorní, až bude vše připraveno. Po jídle pak odnesete tác do odkládacího prostoru.

Sedět se dá buď u vysokých barovek nebo klasicky u standardních stolů. Místa je tu opravdu požehnaně, ale z doslechu vím, že zvláště přes týden k večeru tu bývá už hodně narváno. Místo je zjevně opravdu oblíbené u mnoha lidí. 

Verdikt

Doporučujeme tedy k zastávce, ať už na brzkou snídani nebo oběd. My jsme si pochutnali bez výtek. Obsluha byla velice příjemná a milá. Jo a toalety tady mají ultra čisté, až nás to překvapilo.

Zdroj info: Autorský text.
Zdroj médií: Michaela Rubešová.

Fotogalerie (9 fotek)

Michaela Rubešová

Autor článku
Poznávacím znamením Míši je foťák v ruce. Ráda cestuje, ochutnává dobrá jídla a miluje výjimečná auta s duší.

Podobné články