PRÁCE 🧰

Prodej pneumatik osobně nebo na internetu

27. 12. 2021 2 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady Jak vybrat pneu Kde koupit pneu Nákup pneu online Rádce motoristy

Nevíte, jestli koupit nové pneumatiky online, nebo raději osobně? Obojí má své výhody i nevýhody.

Prodej pneumatik online vs. osobně

Prodej pneu online

Proč to nevyřídit z pohodlí domova, že? První zásadou je, že nakupovat je potřeba jen u prověřených a dobře hodnocených prodejců. Nemá smysl pokoušet štěstí na eshopu, který hodnocení nemá, nebo dokonce je hodnocen spíše negativně. Zejména se zaměřte na to, jaké jsou zkušenosti nakupujících s případnou reklamací a jak rychlé je dodání zboží. Nezapomeňte, že pneumatiky můžete do 14 dnů vrátit bez udání důvodu.

U většiny prodejců to není problém, ale může se stát, že namísto čerstvých plášťů dostanete nějaké letité. Riziko se zvyšuje v případě, že potřebujete nějaký hodně nestandardní rozměr pneumatik. Jakmile ale zboží dorazí, můžete poměrně jednoduše zjistit, kdy byl konkrétní plášť vyroben.

Na straně nákupu online samozřejmě stojí obrovský komfort - když víte, co potřebujete, není problém si během pár minut zboží objednat za nejlepší možnou cenu. Navíc na internetu jsou zejména pneumatiky opravdu levnější, než v kamenných prodejnách, eventuálně přímo v pneuservisech. Skvělá je i možnost koupě plášťů rovnou s disky s tím, že prodejce kola rovnou zkompletuje a vyváží. Na kupujícím už zůstává jenom výměna. Pořízení i s přezutím se tak může odehrát doslova bez opuštění domu.

Kamenná prodejna pneumatik

Tradičnější způsob je i takový řekněme "pracnější". V pneuservisech vám sice dobře poradí, ale obvykle nemají tak široký sortiment, jako najdete na internetu. V případě exotičtějších rozměrů je výběr často omezený třeba na dvě varianty, případně nulový. Určitě je dobré minimálně dopředu do pneuservisu zavolat a objednat se na konkrétní čas a při té příležitosti si ověřit, jestli mají pláště velikosti, kterou potřebujete.

Cenově to bohužel vychází často i o dost dráž než na internetu. Pneuservisy spoléhají na to, že starší lidé, kteří nejsou s internetem úplně kamarádi, si k nim prostě pro nové gumy přijedou a rovnou si je nechají obout. Navíc je samozřejmě potřeba využít jarního a podzimního přezouvání, kdy se nejvíc "vyrejžuje" a sklad je nabouchaný k prasknutí. Na druhou stranu, poctivější provozovatelé mají dlouholeté zkušenosti a umí doporučit ty správné pneumatiky. Často nabízejí i službu uskladnění sady kol, kterou zrovna majitel vozu nepotřebuje a na půl roku ji jen musí někde uložit.

Zdroj médií: Depositphotos.
Rudolf Malý

Autor článku
Rudolf má rád dobré jídlo, sport a nekorektní humor. Nebrání se elektromobilitě, ale taky jí nijak zvlášť nefandí. Ve volném čase se rád vrtá v autech a obecně vlastně v čemkoliv.

Podobné články