PRÁCE 🧰

Jak prodat auto bez bazaru

24. 10. 2021 3 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady

V některých případech majitelé aut nechtějí svěřovat jeho prodej autobazaru. Raději tak volí svou vlastní osu. Jak ale uspět mezi ostatními prodejci?

Prodej aut bez bazaru

Články na téma inzerce aut online:

  1. Prodejte své auto na Portálu řidiče
  2. Prodej aut bez bazaru - právě čtete
  3. Prodej aut online je v dnešní době nutností
  4. Prodej aut od soukromých osob

Důvodů, proč dát své auto pryč, může být hned několik. Buď dosloužilo a nebo jen potřebujete zaplácnout díru v rodinném rozpočtu. Jenže doby, kdy se prostě napsal inzerát do novin o prodeji vozu nebo se vylepily lístečky na nástěnku bytových domů, jsou už tytam. Současné době vládne ve velkém internet. A podle toho byste také měli postupovat.

Kde je vhodné inzerovat

Pro začátek je na místě si říct, jestli budete auto prodávat přes nějakou větší platformu nebo jen hodíte příspěvek třeba do facebookové skupiny. Samozřejmě bude-li auto na více místech, existuje vyšší šance, že jej prodáte rychleji. Což v dnešní době nedostatku čipů k novým autům, půjde jako po másle.

Někdy se ale chcete vyhnout velkým webům, kde vaše auto zapadne do kolonky dalších stovek podobných aut a sníží se tak tím jeho šance na prodej. A to zejména v případech, kdy se rozhodnete neplatit za topování - tedy zvýšení atraktivity vašeho inzerátu a tím jeho posunutí výše. Můžete se ale podívat třeba i na naší platformu, kde se dá vůz inzerovat a úspěch je zaručen. Konkurence nebude tak vysoká, za to ale váš inzerát uvidí mnohem více potencionálních zájemců.

Co je nutné pro úspěšný prodej auta bez bazaru

Napsáním shrnujících informací to nekončí. Pro úspěšný prodej auta bez bazaru musíte být mazaní, aby váš inzerát vypadal lépe než někoho jiného s podobným autem. Pro to je vhodné auto dobře nafotit - protože jak už je známo, dobré fotky prostě lépe prodávají. Před focením si auto hlavně ukliďte, protože interiérový čurbes by mohl leckterého zájemce spíše odradit.

Pro férovost je vhodné vyfotit i ťukance, škrábance a jiná poškození, aby budoucí majitel věděl do čeho jde. Stejné věci je nutné v inzerátu zmínit - obzvlášť bylo-li auto v minulosti bourané a co se na něm opravovalo. Nevyplatí se nic zatajovat, protože po případném odhalení nesete vinu vy.

Kromě základních technických dat o voze nezapomeňte doplnit aktuální stav tachometru, a také to, jestli se blíží servis a bude nutné udělat nové rozvody, výměnu oleje a podobně, případně do kdy platí autu technická kontrola. Vhodné je také uvést, zda-li jsou k prodeji i pláště (tedy jak letní, tak ty zimní).

Pokud nevíte, za kolik přesně auto chcete prodat, pak se můžete podívat na inzertní stránky za kolik podobný typ auta prodává někdo jiný. Jestliže jej máte v lepším stavu, je možné cenu navýšit, ale spíš se držte nohama při zemi. Upoutávajícím prvkem může být i sleva při rychlém jednání.

Rada na závěr

V případě, že vše klapne a auto si opravdu někdo koupí, zbývá poslední věc. Ne každý je zodpovědný, a tak je vhodné, abyste převod vyřídili vy spolu s plnou mocí od nového majitele. Některým lidem se totiž nedá věřit ani nos mezi očima, a tak abyste nemuseli v případě jeho nezodpovědnosti, ještě platit pokutu.

Nezapomeňte rovněž zrušit povinné a havarijní pojištění, to se totiž podle zákona samo nezruší, ani nepřevede na nového majitele.

Zdroj médií: Depositphotos.
Michaela Rubešová

Autor článku
Poznávacím znamením Míši je foťák v ruce. Ráda cestuje, ochutnává dobrá jídla a miluje výjimečná auta s duší.

Podobné články