PRÁCE 🧰

Tipy pro stěhování a odvoz nábytku svépomocí

23. 8. 2022 1 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady

Ať už se stěhujete nebo jste právě koupili nový kousek nábytku, můžete si vybrat z různých možností přepravy. Pokud si na to troufáte, můžete si nábytek převézt i sami. V tom případě je ale potřeba, abyste mysleli na několik věcí.

Stěhování a odvoz nábytku svépomocí

Články na téma převoz nábytku:

  1. Přeprava nábytku - na co si dát pozor?
  2. Přeprava nábytku od prodejce, jak na to?
  3. Převoz nábytku svépomocí - právě čtete
  4. Půjčení vozíku nejen na stěhování

Příprava na přepravu nábytku

Než se vydáte pro nový kousek nábytku do prodejny, měli byste si zjistit pár informací. Tou základní je, jestli jste schopni všechno naložit do auta. Měli byste změřit prostor, který máte a to v těch nejužších místech. Myslet byste měli i na to, že budete muset nábytek do a z auta přesunout. To bude probíhat s určitým naklopením a potřebou dalšího prostoru. Zvětšit místo můžete například vyndáním zadních sedaček, pokud to vaše auto umožňuje.

Připravit byste si měli i věci, kterými náklad vypodložíte. Na to se vám bude hodit deka, papírový karton, strečová folie, kterou můžete nábytek omotat. Na uchycení si pak připravte vhodné popruhy. Pokud povezete náklad na místě, které bude vystavené vlivům počasí, měli byste myslet i na zakrytí nábytku a zejména dražších kousků. K tomu se vám bude hodit plachta vhodných rozměrů. Pokud ji nemáte po ruce, zvládne ji nahradit i pár vrstev zmiňované strečové folie.

Odvoz nábytku

Při samotném nakládání nábytku je dobré odmontovat všechno, co by se mohlo nevhodně hýbat, ujíždět nebo otevírat. Vyndat byste měli hlavně police a zásuvky. Lepší je odmontovat na cestu i dvířka skříní. Části, které si netroufáte odmontovat, je třeba pořádně přichytit, aby se po cestě ani nehnuly a nepoškodily auto ani sebe.

Převáženému nákladu a dopravě nábytku byste měli přizpůsobit styl jízdy. Pokud jste zvyklí řezat zatáčky, prudce se rozjíždět nebo brzdit, měli byste si to v této příležitosti odpustit.

Zdroj info: Odborník.
Zdroj médií: redakce.

Podobné články