PRÁCE 🧰

Přestavba dodávky na obytný vůz

20. 9. 2022 2 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady

Chtěli byste nezávisle cestovat v obytné dodávce, kterou si vyladíte přesně podle vašich představ? Pak vás čeká spousta práce. Ale výsledek určitě bude stát za to.

Přestavba dodávky na obytné auto

Přestavba dodávky na obytné auto svépomocí

Pokud si chcete přestavět dodávku na obytné auto vlastnoručně, budete nejdřív muset získat potřebná povolení. Pro začátek si připravte nákres plánované přestavby.

Ten pak odprezentujte příslušné automobilce spolu s žádostí o přestavbu vozu. Po získání povolení automobilky budete muset navštívit také registr vozidel a požádat o umožnění přestavby i tam.

Pak už se můžete pustit do samotné přestavby. Nejprve je dobré dojet s autem, které chcete přestavět, do servisu. Tam vám zkontrolují jeho stav a přestavbu posvětí. Potom už můžete interiér i exteriér vyklidit a připravit na přebudování.

Po ošetření zkorodovaných míst, instalaci oken a rozvedení elektriky, vody a plynu, můžete nainstalovat zateplení a novou podlahu. Následně se můžete vrhnout na zabudování kompletního vybavení.

Až bude dodávka vypadat přesně tak, jak jste si ji vysnili, budete muset absolvovat další kolečko na úřadech. Abyste mohli v noci klidně spát, měli byste nechat udělat revizi elektřiny a plynu. Následně bude třeba dojet s přestavěným vozem na technickou kontrolu.

S sebou byste neměli zapomenout veškerá povolení a papíry, které jste k přestavbě i vozu získali. Po úspěšném absolvování kontroly už stačí jen návštěva registru vozidel. Tam vše zkontrolují a vy pak konečně získáte povolení vyrazit kam budete chtít.

Přestavba dodávky na obytný vůz profesionály

Přestavbě dodávek se v současné době věnuje řada firem. Stačí si vybrat tu, jejíž práce se vám líbí a kontaktovat ji. V tomto případě se vám může stát, že na vaši přestavbu budete nějakou chvíli čekat.

Samotná přestavba dodávky na obytné auto ale v rukou profesionálů bude probíhat rychleji. A vy si ušetříte řadu starostí. Firma za vás vyřídí celý proces a vy se budete mít čas na plánování cest a dobrodružství.

Zdroj médií: Depositphotos.

Podobné články