PRÁCE 🧰

PRE otevřela svou nejvýkonnější dobíjecí stanici pro elektromobily

14. 1. 2022 1 min. čtení diskuze (0) Aktuality Elektromobilita

Ani dnešní mrazivé ráno nám nezabránilo, abychom se vydali na otevření jubilejní 300. dobíjecí stanice Pražské energetiky. Majitelům elektromobilů se tak nabízí jedna z dalších možností, jak rychle a výkonně dobít své auto na baterky.

Slavnostní otevření 300. dobíjecí stanice

Hypercharger Alpitronic se nachází nedaleko nájezdu na dálnici D1, přesněji pak na pražském Šeberově. Veřejná dobíjecí stanice je strategicky umístěna na parkovišti restaurace (Pivovar Spojovna), takže ten, kdo nechce prosedět desítky minut v autě, než se baterie dobije, může v teple spráskat třeba oběd. Dobíjecí stojan nabízí dvě nabíjecí stání a disponuje čtyřmi rychlými DC přípojkami. Nabízí se tak možnost dobíjet třeba pomocí CHAdeMO konektoru a nebo také pomocí CCS2 konektoru.

Dobíjecí výkon je 300kW, proto můžeme o stanici hovořit jako o jedné z nejvýkonnějších a nejrychlejších dobíjecích stanic v Česku. V rámci slavnostního otevření nám bylo předvedeno ultrarychlé dobíjení vozu Audi e-tron GT. Nicméně na nabíječku se samozřejmě mohou připojit i auta s nižším výkonem. 

Do všech nabíječek v síti PRE se dodává čistě zelená energie. Zde hovoříme o té z obnovitelných zdrojů - tedy z fotovoltaických, vodních nebo třeba větrných elektráren. Pražská energetika spolupracuje ještě s dalšími subjekty, které se podílejí na výstavbě nebo propagaci elektromobility jako takové. Mezi ně patří například čerpací stanice (OMV, Benzina,..), různé automobilky (především značky koncernu Volkswagen), Ministerstvo průmyslu a obchodu nebo třeba i Magistrát hlavního města Prahy. 

Zdroj info: Pražská energetika.
Zdroj médií: Michaela Rubešová.

Fotogalerie (4 fotek)

Michaela Rubešová

Autor článku
Poznávacím znamením Míši je foťák v ruce. Ráda cestuje, ochutnává dobrá jídla a miluje výjimečná auta s duší.

Podobné články