PRÁCE 🧰

Porsche dostalo aktualizaci infotainmentu

26. 1. 2022 1 min. čtení diskuze (0) Aktuality

Vylepšení infotainmentu přineslo nové funkcionality systému. Aktualizace se týká nově nakonfigurovaných modelů 911, Taycan, Cayenne a Panamera. Auta tak budou disponovat zajímavými funkcemi.

Automobilka Porsche na sobě stále pracuje a neusíná na vavřínech. Zdokonalovat vozy je tedy na prvním místě. Posledním počinem značky je update infotainmentu PCM 6.0. Ten přináší redesign rozhraní a zavádí nové funkce jako například nativní integraci služby Spotify, hlasové ovládání Voice Pilot a nebo třeba vylepšení managementu pro vyhledávání a plánování dobíjení pro elektromobily.

Novou vizualizaci poznají uživatelé snadno. K dispozici jsou přepracované barevné ikony, se kterými se bude i lépe pracovat. Hlasový asistent usnadní práci s některými funkcemi a zejména pak s tou, která se týká streamování hudby. Spotify mohou uživatelé využívat napřímo, vůz tedy nepotřebuje být nutně spárovaný s mobilním telefonem. Stačí mít jen Porsche Connect.

Počítalo se i s vylepšením pro elektromobily, u kterých je plánování trasy s ohledem na dobíjecí místa zcela zásadní. Zlepšil se tak výpočet tras a nabíjecích relací v plánovači nabíjení. Algoritmus ve většině případů upřednostňuje nabíječky s vyšších výkonem, aby řidičům ušetřil čas.

Vylepšení přišlo na návrh zákazníků, kteří tak směrem k automobilce vznesli pár vhodných zlepšení systému. A světe div se, jejich přání bylo vyslyšeno. 

Zdroj info: Porsche.
Zdroj médií: Porsche.
Michaela Rubešová

Autor článku
Poznávacím znamením Míši je foťák v ruce. Ráda cestuje, ochutnává dobrá jídla a miluje výjimečná auta s duší.

Podobné články