PRÁCE 🧰

Porsche 911 Sport Classic: Návrat do budoucnosti

3. 5. 2022 2 min. čtení diskuze (0) Aktuality

Automobilka Porsche představuje nový limitovaný model 911. Ten bude mít nezaměnitelný design – klasický zadní spoiler, pepitový interiér, šedá metalíza jsou toho jen důkazem. 

V rámci strategie Heritage Design se jedná o druhý ze čtyř sběratelských modelů. Omezená série bude v počtu 1250 exemplářů. Auto dokonale navodí ducha 60. a 70. let minulého století. Vzhled je totiž inspirován modely Porsche 911 z let 1964 – 1973. Model Porsche 911 Sport Classic se bude prodávat od 270 tisíc eur a prvních vozů se majitelé dočkají už v červenci 2022.

Každý vůz bude mít svůj chronograf, který je exkluzivně k dispozici majitelům sběratelské edice. Kvalitní hodinky reflektují detaily nového designu 911 a tvoří s ním dokonalou synergii.

Vzhled vozu

Široká stavba karoserie, pevný zadní spoiler ve stylu legendárního kachního ocasu Carrery RS 2.7 a střecha s dvojitým vyboulením podtrhují osobitost nového modelu. Stejně jako u první sběratelské edice 911 se designéři drželi při výběru laku historií a vybrali šedý Fashion Grey, který mělo i Porsche 356. K dispozici bude ale i v jiných barvách.

V interiéru bude zase vévodit pepitový vzor nacházející se na dveřní výplni a středu sedadel, zatímco dvoubarevné semi-anilinové kožené čalounění bude v barvě černá/koňaková a poskytuje tím vozu notnou dávku elegance.

Motorizace

Pod kapotou vozu se bude skrývat přeplňovaný šestiválec boxer o objemu 3,7 litru s výkonem 405 kW. Pohonné ústrojí bude spárované se sedmistupňovou manuální převodovkou. Tímto krokem se rovněž nový model stává nejvýkonnější 911 s manuálním řazením v portfoliu automobilky. Převodovka disponuje funkcí automatických meziplynů, tedy že si při podřazování srovná rozdíly otáček, čímž usnadní změnu stupňů.

Podvozek vychází z 911 Turbo a 911 GTS a splňuje tak nevyšší nároky. Zároveň je spojen se sériově vyráběnými adaptivními tlumiči Porsche Active Suspension Management (PASM), které dokáží bleskově reagovat na jízdní změny. Tlumiče jsou kombinovány se sportovním odpružením a sníženou světlostí o 10 milimetrů.

Zdroj info: Porsche.
Zdroj médií: Porsche.

Fotogalerie (5 fotek)

Michaela Rubešová

Autor článku
Poznávacím znamením Míši je foťák v ruce. Ráda cestuje, ochutnává dobrá jídla a miluje výjimečná auta s duší.

Podobné články