PRÁCE 🧰

Pojištění auta na dovolenou snadno a rychle

19. 8. 2022 2 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady Rádce motoristy Cestování do zahraničí Základní info k cestování

Ti, kteří vyrážejí do zahraničí - ať už na dovolenou nebo jen tak - by si měli zajistit pojištění auta. V zahraničí se může stát ledacos, a tak je vhodné být na takové události připraven. Jinak může jít oprava z vaší kapsy.

Jak pojistit auto na dovolenou

Články na téma dovolená autem:

  1. Plánovač trasy autem - jak funguje?
  2. Cestování a dovolená autem po Evropě
  3. Co si vzít s sebou na dovolenou?
  4. Cesta na dovolenou - jak připravit děti, psa i sebe
  5. Pojištění auta na dovolenou krok po kroku - právě čtete
  6. Plánovače trasy a co pro ně platí - již brzy

Povinné ručení a asistenční služby

Auto, se kterým máte v plánu vyrazit za dobrodružstvím, musí mít sjednané povinné ručení. Bez něj nelze vozidlo používat na pozemních komunikacích. V tomto případě se ujistěte, že máte v povinném ručení zahrnuté i asistenční služby, které by mohly v případě dopravní nehody nebo jiné dopravní události v zahraničí, řidiči výrazně pomoci.

Kromě asistence, je nutné si také čas od času zkontrolovat výši plnění limitů. Výhodou je, pokud si platíte i havarijní pojištění, které tak nabízí výhodnější služby a samozřejmě pokryje škody na vašem vozidle. V případě cest mimo Českou republiku je nutné se ubezpečit, zda-li sjednané pojištění auta na dovolenou platí do cizí země, kam vyrážíte. Ze zadní strany zelené karty vyčtete seznam zemí, kde karta platí.

  Srovnat nabídky povinného ručení

Pojištění technické asistance

Kromě toho si můžete sjednat pojištění technické asistence. Hodí se zejména v případech, kdy máte sjednáno pouze základní povinné ručení s nižšími limity krytí. Technickou asistenci můžete ve většině případů sjednat i ke svému cestovnímu pojištění, které doporučujeme si před každou cestou vyřídit. Jinak opět, pokud by se něco stalo a museli byste do nemocnice, tak vás na území Evropy sice ošetří, ale jen v základním rozsahu a zbytek budete muset zaplatit.

Pokud tedy chcete využít nejen cestovní pojištění, ale i to, které připojistí automobil, pak můžete snadno využít online kalkulačku, kde si zadáte své požadavky a podle toho se rozhodnete. Vše se dá sjednat online a rychle během pár kliknutí. Plaťte kartou, aby pojištění auta na dovolenou začalo platit okamžitě, v případě bankovního převodu budete muset s platností vyčkat.

  Nejvýhodnější cestovní pojištění na dovolenou

Krátkodobé a dlouhodobé pojištění auta

Samozřejmostí je, že pokud v Čechách nechcete platit celoročně havarijní pojištění, můžete si do zahraničí sjednat krátkodobé pojištění auta. Většina pojišťoven nepojistí auto pod 14 dnů. Kromě havarijního pojištění si lze k povinnému ručení sjednat i připojištění do zahraničí. Mezi to patří například právě ta technická asistence vozidla do zahraničí. V případě dlouhodobého pojištění auta se jedná už o delší časový úsek.

Je tedy vhodné si spočítat, jak často za rok jezdíte do ciziny a jestli byste se spíše nespokojili s dlouhodobým pojištěním auta na dovolenou, než s tím krátkodobým, které by při více cestách za hranice mohlo po čase vyjít neekonomicky.

  Havarijní pojištění - online kalkulačka

Zdroj info: Top-Pojištění.
Zdroj médií: Depositphotos.
Pavel Táborský

Autor článku
Pavel je člověk, který má rád moderní technologie a přesně i taková auta. Když má volnou chvíli jezdí na různé automobilové srazy a jeho druhým domovem jsou závodní okruhy. 

Podobné články