PRÁCE 🧰

Peugeot pokračuje v odhalování novinek. Tentokrát je to nová 5008

3. 9. 2020 2 min. čtení diskuze (0) Aktuality Peugeot

S novinkami jako by se roztrhl pytel. Před pár dny odhalil Peugeot novou 3008 a dnes se se světem dělí i o novou 5008. Ta se bude vyrábět v továrnách v Sochaux a v Rennes. Na evropský trh zavítá na konci letošního roku.

Peugeot 5008

Vzhled a interiér

Značka se snaží, aby její modely byly vždy na první pohled rozpoznatelné od konkurence svými jedinečnými prvky. Ostatně to je i vizí budoucnosti - reprezentace a modernost. Stejně jako jeho modernizovaný bráška má přepracovanou přední část, včetně bezrámové masky. Lamely pod projektory tak spojují všechny prvky do jednoho celku.

Na zadní části vozu jsou přepracovaná světla - včetně těch couvacích - které používají technologii Full LED. Tato světla mají tvar 3D lvích drápů, které jsou již tradičním poznávacím znamením automobilky.

Peugeot 5008

Pokud si zákazník objedná auto ve výbavě GT Pack, může se těšit na 19 palcová hliníková kola s diamantovým výbrusem, které tak poskytují určitou exkluzivitu této verzi. Modernizovaly se také znaky GT.

Stejně jako nová 3008 bude mít model 5008 nové barevné provedení. Jedná se o dvě barvy, a to Modrá Célébes a Metallic Cooper. Jinak se bude moci vůz objednat v klasických barvách automobilky jako je bílá, šedá, černá a červená.

Peugeot 5008

Jak je zvykem, v autě se sveze až 7 osob díky odnímatelným sedadlům ve 3. řadě vozu - tedy ideální auto pro velké rodiny, které si ale zároveň chtějí užít určitý komfort na cestách. Navíc při sklopení sedadla spolujezdce lze ve voze převážet předměty do 320 centimetrů.

Peugeot 5008

Motory

Všechny motory splňují emisní normy EURO 6 a jsou homologované podle protokolu WLTP. Vůz si bude možné koupit buď v benzínové verzi, a to jako tříválec 1.2 Pure Tech 130 S&S s manuální nebo automatickou převodovkou a nebo čtyřválec 1.6 PureTech 180 s výhradně automatickou osmistupňovou převodovkou. V nabídce motorizací je samozřejmě i diesel, který se dá pořídit buď jako čtyřválec 1.5 BlueHDi 130 S&S nebo čtyřválec 2.0 BlueHDi 180 S&S s automatickou převodovkou.

Zdroj médií: Peugeot.
Michaela Rubešová

Autor článku
Poznávacím znamením Míši je foťák v ruce. Ráda cestuje, ochutnává dobrá jídla a miluje výjimečná auta s duší.

Podobné články