PRÁCE 🧰

Peugeot 9x8 získal hlavní cenu za nejlepší Hypercar roku

25. 1. 2022 1 min. čtení diskuze (0) Aktuality

Peugeot nevyrábí pouze vozy sloužící běžným uživatelům, ale také se angažuje ve světě sportovního ježdění. To ostatně dokazuje i model 9X8. Ten vypadá jako by byl z hodně daleké budoucnosti, a přesto zanedlouho bude už jezdit po závodních okruzích.

Model 9X8 se představil loni v červenci a už letos ho čeká několik vytrvalostních závodů. Mezitím ale jeho design neunikl pozornosti členům poroty Mezinárodního automobilového festivalu a samozřejmě milovníkům automobilového designu. 

Tento kousek uměleckého díla vzbuzuje emoce! Shromažďuje v sobě všechny principy, které jsou pro značku Peugeot tak charakteristické. Jedná se o postoj šelmy, plynulé linie umocněné znaky sportovního stylu, ale také elegantní a strukturované body. Nechybí ani typický světelný podpis v podobě lvích drápů.

Model je ztělesněním nejdivočejších představ, které ale dohromady skvěle fungují. Všimnout si lze například absence křídla. To je přitom pro automobily tohoto ražení velmi typické. V kabině vozu nechybí již tradiční koncept i-Cockpit. Dbalo se také na větší ergonomii a intuitivnost. Peugeot 9X8 funguje s vidlicovitým šestiválcem biturbo o výkonu 500 kW a s elektromotorem o výkonu 200 kW. Po usednutí za volant musí tak jezdec přímo cítit ono bájné splynutí duší. 

Na Mezinárodním automobilovém festivalu jsou každoročně udělovány ceny Grand Prix za nejvýraznějších počin v automobilové oblasti. Porota je složená z odborníků ze světa auto-moto, módy, ale také kultury, médií a designu. A hlavní cenu si tak odnesl právě lví model 9X8. Podle naší redakce zaslouženě!

Zdroj info: Peugeot.
Zdroj médií: Peugeot.
Michaela Rubešová

Autor článku
Poznávacím znamením Míši je foťák v ruce. Ráda cestuje, ochutnává dobrá jídla a miluje výjimečná auta s duší.

Podobné články