PRÁCE 🧰

Peugeot 308 SW – jakou konfiguraci zvolit?

16. 10. 2022 2 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady Peugeot

Ceny aut jsou vyšponované skutečně velmi vysoko. I proto se vyplatí dvakrát rozmyslet každý příplatek při výběru nového vozidla.

Peugeot 308 SW cena a konfigurátor

Peugeot 308 SW je dostupný ve třech základních výbavových stupních. Active Pack, Allure a GT. Už i ta nejnižší, tedy Active Pack, stojí za zvážení. Peugeot se totiž nevydal cestou obvyklou pro některé automobilky, které nabízejí nejnižší výbavu skutečně tragickou, aby mohly napsat do prospektů „cena od“. Kombík tak začíná na opticky docela vysokých 650 000 korunách. Ano, pro některé šetřílky, kteří jsou i dnes schopni jezdit v novém autě třeba bez klimatizace, to nebude. Běžnému řidiči zde ale nebude chybět vůbec nic.

Active Pack

U základu si musíme přiznat jednu velkou pravdu – ano, to auto skutečně nebude tak pěkné, jako ve vyšších výbavách. Na druhou stranu má pořád dost šmrnc, ačkoliv přední maska není tolik výrazná. U tohoto kombi ale nejvíce na vzhledu udělají kola, která jsou u verze Active Pack buď 16", nebo 17". Přední světla nicméně pořád budou LED, k tomu dostanete automatické stěrače, tempomat, zadní parkovací asistent (senzory), dvouzónovou klimatizaci, všechna okna v elektrice, zrcátka to samé. Řidič má bederní opěrku a před sebou digitální kokpit. Infotainment pak bude 10", samozřejmě dotykový s bezdrátovým Apple CarPlay a Android Auto. Jako základ to není vůbec špatné!

Allure

Prostřední výbava přidá lepší materiály v interiéru (textilní dekor) a ambientní osvětlení, lepší jsou i sedadla, ačkoliv pořád má bederní opěrku jenom řidič. Přední světla i maska jsou fešnější a auto víc vynikne. Podtrhnou to pěkná 17" kola a vzadu zatmavená skla. V druhé řadě se obecně budou mít cestující lépe, protože dostanou i své výdechy klimatizace. Vepředu uprostřed už je obrazovka nového infotainmentu s i-Toggles a k dispozici je jak přední, tak i zadní parkovací asistent. Kdo chce, aby se mu vůz odemykal sám, může si připlatit 25 tisíc korun za Allure Pack a navrch dostane ještě příplatková 17" kola Halong. Samotná výbava Allure začíná na 720 000 korunách.

GT

„GéTéčko“ má opět jeden řekněme podstupeň (GT Pack). Začíná nicméně na 875 000 korunách, nabídne 3D virtuální kokpit, technologii Matrix LED u světel a taky moc pěkná 18" kola. Dynamický vzhled podpoří tmavá stropnice, zelené prošívání a sportovní pedály. Na prazích navíc přibudou nástavce, sportovněji vypadá i přední maska. Kdo chce fakt topovku, ten za 930 000 korun může zvolit již zmíněnou výbavu GT Pack. Ta přidá bezkontaktní otevírání víka zavazadlového prostoru, přední a zadní parkovací kameru + 360° kamerový systém a masážní sedadla. K tomu ještě navrch tmavá 18" kola.

Zdroj info: Peugeot.
Zdroj médií: Jakub Mokříš.

Podobné články