PRÁCE 🧰

Tipy, kam zaparkovat v městské části Praha 5

13. 11. 2021 3 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady

Parkování v Praze je jedno velký špatný, obzvlášť pro lidi, kteří zde nebydlí by mohl být problém, kde parkovat. Kromě parkovacích zón, které dál od centra ubývají - minimálně ty drahé, zde naleznete i místa zadarmo.

Parkování Praha 5

Články na téma parkování v Praze:

  1. Parkování Praha 1
  2. Parkování Praha 2
  3. Parkování Praha 3
  4. Parkování Praha 4
  5. Parkování Praha 5 - právě čtete
  6. Parkování Praha 6
  7. Parkování Praha 10

Další městská část, na kterou se dneska podíváme je Praha 5. Jedná se o větší pražskou oblast, do které spadá Motol, Košíře, Smíchov, Radlice, Hlubočepy, ale také část oblasti Jinonic, Břevnova a Malé Strany. Jeden by tak řekl, že zaparkovat tady nebude takový problém, no jak se to vezme.

Parkování v obchodním centru

Sázkou na jistotu, kde auto nechat zaparkované pár hodin, jsou obchoďáky. Například v OC Smíchov máte dvě hodiny zdarma, za které zvládnete absolvovat schůzku i z cestou zpátky, protože hned vedle obchodního domu jsou jednak zastávky tramvají, tak i metro. O víkendu se dá parkovat i 5 hodin zadarmo, což je pro rodinný výlet taky solidní doba pro parkování. 

Parkování na ulici

V téměř všech městských částí musíte za parkování zaplatit. Kromě modrých zón zde najdete ve velké míře i smíšené - tedy fialové a šedé zóny. V takových oblastech je hodina parkování levná. Jediné, kde byste mohli zaparkovat zadarmo, ačkoli na své vlastní nebezpečí je oblast kolem kolejí Strahov. Avšak krom studentů se tu v noci pohybují pochybné osoby, a tak by vás pár ušetřených korun mohlo vyjít pěkně draho.

Pokud míříte do pražské nemocnice Motol, pak se obrňte trpělivostí, protože jestli je peklo parkovat na Praze 1, pak to další je parkovat přímo u této nemocnice. Míst pro parkování je tady děsivě málo a leckdy je to boj s ostatními. Na vyšetření se tedy dopravte s větší rezervou, ať pak nespěcháte a něco se nestane. Nicméně pokud byste raději nechali parkoviště někde na okraji Prahy - Zličíně nebo na parkovišti P+R, pak se do nemocnice můžete snadno dostat pomocí metra.

Podobně obtížné bude parkování na Malvazinkách a Klamovce. Kde je bohužel také boj o místa. O víkendech je to lepší, ale lidí přibývá, kdežto míst na parkování už tolik ne. Situace pro nerezidenty je tak poměrně těžká.

Nově už nemůžete auto nechat například na parkovišti u Hornbachu ve Velké Chuchli, neboť po rekonstrukci komunikace zde vznikly automatizované závory. Ačkoli hned naproti se nachází nově Lidl, kde už byste auto mohli nechat. Nicméně na nejbližší zastávku je to poměrně velká štreka, což třeba pozdě odpoledne nebo brzy ráno jít prostě nechcete.

Parkování na soukromém parkovišti

Kromě možnosti parkování v obchodním centru nebo na ulici, si můžete stání objednat na soukromém parkovišti. Většina z nich je hlídaná, a tak se o plechového miláčka nemusíte tolik bát. Mezi takové cíle patří například Mr.Parkit, Parking nádraží Smíchov (nonstop provoz, uzavřený objekt spolu s ostrahou, rezervace není potřeba, hodina stání 40 korun - 12 hodin 200 korun), Veřejné placené parkoviště - Strakonická (monitorované hlídané parkoviště, cena za den 200 korun, mohou zde parkovat i vozy s LPG), parkoviště v ulici Kováků (nonstop parkování, 350 korun za den), případně ještě parkoviště Hlaváčkova (pozor na velmi omezené množství parkovacích míst, večer nemožné zaparkovat). U většiny z nich je nutné si udělat online rezervaci.

Zdroj médií: Depositphotos.
Michaela Rubešová

Autor článku
Poznávacím znamením Míši je foťák v ruce. Ráda cestuje, ochutnává dobrá jídla a miluje výjimečná auta s duší.

Podobné články