PRÁCE 🧰

Kam zaparkovat auto na Praze 6

18. 11. 2021 3 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady

Parkování v celé Praze dá občas zabrat, a tak je nutné si dát dostatečnou časovou rezervu. Připravte se na zónové parkování, ale taky záchytná parkoviště, případně ty v obchodních domech. Na druhou stranu neparkujte tam, kde to neznáte. Mohl by to být průšvih.

Parkování Praha 6

Články na téma parkování v Praze:

  1. Parkování Praha 1
  2. Parkování Praha 2
  3. Parkování Praha 3
  4. Parkování Praha 4
  5. Parkování Praha 5
  6. Parkování Praha 6 - právě čtete
  7. Parkování Praha 10

Jednou z dalších oblastí, na kterou se v parkování zaměříme, je Praha 6. Tato městská část se skládá z následujících celků: Dejvice, Ruzyně, Střešovice, Veleslavín, Vokovice a také sem patří část Břevnova, Bubenče, Sedlece a Hradčan. Jeden by řekl, že je to spousta oblastí, ale ani tady to s tím parkováním není zas tak velká sláva.

Bohužel i v této oblasti se pohybuje více aut než místních obyvatel, neboť se jedná o okrajovou část Prahy. Řada lidí je dojíždějících a auto nechává právě na místech, kde ale potřebují zaparkovat místní. Ti se tak shodli jednoznačně, že chtějí zavést parkovací zóny, které by omezili stání návštěvníků a rezidentům, případně abonentům, zajistili bezstarostné parkování.

Parkování v obchodním centru

Možností pro parkování je outlet v Tuchoměřicích, které sice do oblasti Prahy 6 nespadá, ale jedná se o místo hned vedle. Zde můžete nejen ve slevách nakoupit, ale zanechat tu své auto. S dopravou do centra je to ale už o něco horší.

Sjet můžete i do centra Bořislavka, které se nachází na Evropské ulici. Parkovat se dá ve dvou podlaží garáží. První hodina je zadarmo a ty další za 40 korun.

Nicméně nutno podotknout, že obchodní centra neslouží jako záchytná parkoviště, a tak na nich vždy parkujte spíše, když do nich jdete nakoupit, než když potřebujete někde auto zanechat celý den, zatímco budete trajdat po Praze.

Parkování na ulici

Nezapomeňte, že na modrých zónách můžete stát maximálně tři hodiny, zatímco v těch fialových (smíšených) zónách lze stát až 24 hodin - pokud tedy nejste rezident nebo abonent. Vykašlat se na placení se ve většině případů nevyplatí, protože oblastmi projíždí velmi často skenovací auta. Ta podle SPZ poznají, jestli máte zaplaceno nebo ne. Pokud ne, pak čekejte brzký dopis z magistrátu a budete to mít za hezkých 500 korun.

Zóny tak najdete téměř všude. Nicméně tam, kde se nacházejí sídliště, žádné zóny nejsou a zaparkovat zde můžete jen tak. Pokud ale oblast dostatečně neznáte, nevolili bychom tuto variantu jako příliš vhodnou.

Na Větrníku se sice nacházejí koleje a místní tam občas parkují, ale rovněž to není oblast, kde zanechat auto na celý den a pak se vrátit. Stejná situace nastává i na Vypichu, kde se nalézá Kaufland. Míst na zaparkování spousta, ale jen na omezenou dobu nákupu. Ani podél parku Ladronka nemůžete zaparkovat bez zaplacení. Horší situace je rovněž v Dejvicích, kde je, jako jinde, boj o každé místo - ačkoli o víkendu to není taková hrůza.

Kdo vyráží do Ústřední vojenské nemocnice, tak ten se nemusí bát. Míst pro parkování je zde spousta. Parkoviště je placené a nonstop otevřené. A pokud vyrážíte na dovolenou nebo jen na služební cestu, pak vás možná bude zajímat, kde zaparkujete dobře u letiště.

Parkování na soukromém parkovišti

Samozřejmě i v této městské oblasti můžete zaparkovat na placených a hlídaných parkovištích, kterých se tak po Praze nachází hned několik. Tak jako i jinde zde má několik svých poboček společnost Mr.Parkit, dále pak můžete zkusit zaparkovat například na Parkovišti Hradčanská, Parkoviště Tobrucká, Parkoviště MOL Veleslavín, Parkoviště Petynka, Garáže Prašný most, a mnoho dalších.

Zdroj médií: Depositphotos.
Michaela Rubešová

Autor článku
Poznávacím znamením Míši je foťák v ruce. Ráda cestuje, ochutnává dobrá jídla a miluje výjimečná auta s duší.

Podobné články