PRÁCE 🧰

Jak získat operativní leasing bez nahlížení do registru

5. 12. 2021 2 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady Rádce motoristy Financování nákupu vozidla Jak vybrat operativní leasing Druhy operativních leasingů

V životě se může stát spousta věcí, člověk ani neví jak a už někde dluží. Jenže, co když potřebujete auto, ale už nepotřebujete, aby se banka zajímala o vaše exekuce. Pro takové případy existují určitě leasingové společnosti. Bacha ale na nevýhodné podmínky!

Operativní leasing bez registru

Články na téma rozdělení operativního leasingu:

  1. Operativní leasing fyzické osoby: Výhody a nevýhody
  2. Operativní leasing bez registru - právě čtete
  3. Operativní leasing - pro koho je dostupný?

Jak už bylo řečeno, ne vždy člověk disponuje hotovostí, za kterou by nový vůz mohl koupit. Pro tyto účely existuje operativní leasing - což v podstatě znamená, že si vůz dlouhodobě pronajmete, standardně od 24 do 60 měsíců. V této době vůz využíváte, avšak nevlastníte. Vaší povinností je ale platit měsíční splátky pronájmu.

Operativní leasing bez registru

Život tak občas není žádný med, a tak se snadno může někdo dostat do dluhu nebo insolvence. V takovém případě je pro každého těžké získat jakoukoli půjčku od banky, která takovým lidem nepůjčuje už z principu - nejste bonitní. Naštěstí existují možnosti, jak z tohoto bludného kruhu vyváznout, ale nebude to jen tak.

Každý, kdo si s sebou táhne těžkou kouli v podobě jiných půjček, by si měl být vědom, jestli opravdu potřebuje další zátěž na rozpočet a jestli opravdu bude schopen ji splácet. Neboť v případě nezaplacených splátek za pronájem vozidla se můžete dostat do slušné dluhové pasti, ze které se možná ani po letech nevyhrabete. Obzvlášť pokud nemáte našetřenou dostatečnou finanční rezervu (obecně se doporučují tři splátky dopředu), kdyby vám náhodou vypadl příjem. Připravte se také na to, že některé leasingovky po vás budou chtít akontaci.

Pozor na to, co podepisujete

Ne všechny leasingové společnosti jsou férové, a tak ještě než zvesela podepíšete smlouvu o pronájmu, si ji dvakrát přečtěte - a především ta malá písmenka. Důležité je být seznámen s podmínkami, které nastanou, pokud nebudete moci pronájem auta splácet. Zjistěte si tedy, jaké penále můžete očekávat, ať pak nejste příliš překvapeni, kdyby snad na takovou situaci došlo. Rovněž si ve smlouvě najděte odstavec, co se stane, když budete chtít předčasně odstoupit od smlouvy - ve většině případů půjde o velice nevýhodný krok.

Dávat pozor, byste si také měli na společnost, od které si operativní leasing chcete vzít. Vždy volte takové firmy, na které jsou na internetu kladné recenze. Nenechte se tak zlákat na oko výhodnými podmínkami od neznámých subjektů. Na konec by vám mohli zbýt jen oči pro pláč.

Zdroj médií: Depositphotos.
Michaela Rubešová

Autor článku
Poznávacím znamením Míši je foťák v ruce. Ráda cestuje, ochutnává dobrá jídla a miluje výjimečná auta s duší.

Podobné články