PRÁCE 🧰

Jak koupit dálniční známku přes internet

2. 3. 2022 1 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady

Od té doby, co se systém dálničních známek přesunul čistě na elektronickou úroveň, je nákup kupónů o dost jednodušší. Jak to tedy provést po internetu, když se vám nechce vytahovat paty z domu?

Dálniční známka online: Jak ji koupit?

Nákup dálniční známky nemůže být už jednodušší. Stačí k tomu mít prakticky dvě věci - internet a platební kartu. Na příslušné stránce eDálnice si rozkliknete viditelné červené políčko v levém horním rohu.

Poté se vám zobrazí několik polí, které je nutné pravdivě vyplnit. Jedná se o:

  • stát registrace vozidla
  • SPZ vozu
  • počátek platnosti dálniční známky
  • zároveň si vyberete druh známky
  • pak už stačí zadat jen kontaktní údaje - mail (raději si ho po sobě dvakrát zkontrolujte, ať potvrzení přijde na správnou adresu)

Hodí se zaškrtnout políčko, díky kterému dostanete upozornění, že se blíží konec platnosti dálniční známky, nemusíte si tím pádem tento datum hlídat.

Nakonec zvolíte formu platby. Na výběr je buď platební karta nebo bankovní převod. V případě, že chcete, aby dálniční známka začala platit okamžitě, je nutné zvolit platbu kartou. U bankovního převodu musíte počítat s pár dny, než se platba započte a dálniční známka začne platit o pár dní později po nákupu.

Zdroj info: e-Dálnice.
Zdroj médií: Depositphotos.
Pavel Táborský

Autor článku
Pavel je člověk, který má rád moderní technologie a přesně i taková auta. Když má volnou chvíli jezdí na různé automobilové srazy a jeho druhým domovem jsou závodní okruhy. 

Podobné články