PRÁCE 🧰

Neplacené úseky dálnice - přehled a mapa

5. 9. 2022 1 min. čtení diskuze (2) Tipy a rady

Věděli jste, že na více než 200 kilometrech dálnic nemusíte mít dálniční známku? Dnes se podíváme na místa, kde se tyto dálnice nachází.

Neplacené úseky dálnice - kde se nachází?

Neplacené úseky dálnice poznáte jednoduše, v případě, že uvidíte značku „Dálnice“ a značku „Bez časového poplatku“, jste na správné cestě. Při vjezdu na tuto dálnici se nemusíte obávat žádné pokuty, za nekoupení dálničního kupónu. Neplacené úseky se nejčastěji vyskytují kolem větších měst, jelikož dálnice častokrát nahrazují původní městskou silnici (výjimkou je placená dálnice D56 z Ostravy do Frýdku-Místku, která měří 14 kilometrů). Na neplacené úseky se můžete podívat v následující přehledné mapce.

Neplacené úseky dálnic - mapa

Dálnice neplacené úseky

Mezi neplacené úseky patří například dálnice v centru Brna, také dálnice D8 v Ústí nad Labem nebo úsek dálnice D10. Další nezpoplatněné úseky dálnice D1 se nachází taktéž na od začátku až po sjezd u Chodova, Kroměříž až Kroměříž východ a na ulici Rudná (354) až po česko-polskou státní hranici. Existují také neplacené úseky dálnice v Praze. Nejzajímavější je rozhodně vnější Pražský okruh (dálnice D0), který je nezpoplatněn od Ruzyně až po Slivenec.

Zdroj info: Ministerstvo dopravy ČR.
Zdroj médií: Depositphotos, Ministerstvo dopravy ČR.
Nikola Vrablová

Autor článku
Nikča snila o tom být ekologem - láska k autům ji ale přivedla na jinou cestu. Od školy si chodívá odpočinout na garáž, kde opravuje svůj německý šestiválec.

Hkd Hamlet, 28. 3. 2024 19:44
Docela nesmysl. Autorka podává zavádějící informace.
např. D3 je nezpoplatněná v úseku mezi sjezdy Čekanice a Měšice a obchvatu Veselí nad Lužnicí.
Portál řidiče, 2. 4. 2024 8:41
Dobrý den pane Hamlete, děkujeme za upozornění. Jedná se o článek z roku 2022 a tedy i údaje, které v roce 2022 byly aktuální. Je tedy velmi pravděpodobné, že se v čase publikované informace změnily. Tým Portálu řidiče.

Podobné články