PRÁCE 🧰

Nejzajímavější policejní auta ve světe

8. 10. 2022 2 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady

Auta zahraničních policistů jsou poměrně různorodá, až po určité extrémy, které se prohánějí třeba v Dubaji. Oproti nim se ta česká mohou jít schovat do kouta. V jakých autech vás mohou ve světě zastavit?

Nejzajímavější policejní auta v zahraničí

Bohatství státu se většinou odráží ve vozovém parku policistů - ne vždy je to ale pravda. Ostatně i tuzemská oktávka snadno dožene kdejakého výtržníka, neboť je přesně pro tyto účely upravena.

Ford F-150

Postrach všech výtržníků v Americe, kde opravdu budí respekt. Ostatně jen málokdo by chtěl, aby se mu ve zpětném zrcátku objevilo tohle blikající monstrum. Auta mají většinou i přední ochranný rám. Co se týká motorizací, tak mají ve většině případů pětilitrový osmiválec.

Porsche 911

Nemuseli bychom jít tentokrát moc daleko, protože tyhle broučky s šedozelenou karoserií mají ve svém vozovém parku Němci. Kdo jásal, že je potká na německé dálnici, kde se můžete prohánět v určitých úsecích neomezenou rychlostí, tak bude asi zklamaný, protože tato auta většinou spatříte jen na prezentacích. Ale i tak jsou občas povolány do služby na poněkud rychlejší ujíždějící bandity.

Porsche 911 - pouze ilustrační foto

Caparo T1

Pokud vám název nic neříká, dal by se vůz vzhledem přirovnat k vozům McLarenu. Někteří mu přezdívají policejní formule, kterou ostatně také dost připomíná. Zločinci by se měli mít na pozoru v londýnských uličkách a zejména pak na dálnicích. Tahle kráska totiž vystřelí z nuly na sto za neuvěřitelné 2,5 sekundy!

Lexus LC

Japonsko se nezapře a do svých řad si přibralo pár vozů své národní automobilky, které modelově spadají pod označení LC 500. Až si zas někdo bude chtít zahrát na Rychle a Zběsile, má to dost možná i spočítané. Ostatně jedná se o zadokolku s výkonem 470 koní.

Lexus LC  - pouze ilustrační foto

Ferrari FF a Aston Martin-One 77

Tak schválně, uhodnete v jakém městě by se mohla zrovna tato drahá a luxusní auta prohánět? Možná ano, ostatně ještě přes dvaceti lety na místě, kde vyrostly mrakodrapy, byla jen poušť. Jedná se tedy o Dubaj. Tak pozor, až překročíte předepsanou rychlost, nemuselo by se vám to vyplatit, až se za vámi vynoří bílo zelený vůz s hromovým zvukem.

Lamborghini Huracán

Opravdu jste nepřepnuli na článek o nejbohatších lidech planety. A ani Itálie neutratila peníze daňových poplatníků, protože tento vůz byl do policejní služby darován přímo automobilkou. Prohání se po dálnicích, ale může plnit i dobrý skutek. Pokud je nutné převést dárcovské orgány, pak ani to není problém. Na místě určení dokáže být za pár desítek minut. V současné době mají policisté k dispozici dva tyto vozy.

Lamborghini Huracan - pouze ilustrační foto

Zdroj médií: Pixabay.
Pavel Táborský

Autor článku
Pavel je člověk, který má rád moderní technologie a přesně i taková auta. Když má volnou chvíli jezdí na různé automobilové srazy a jeho druhým domovem jsou závodní okruhy. 

Podobné články