PRÁCE 🧰

Jaké se nabízí nejlevnější pojištění auta?

8. 12. 2021 2 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady Rádce motoristy Pojištění motoristy Jak vybrat pojištění vozidla Výběr pojištění auta

Každé auto, které se pohybuje na pozemní komunikaci, musí mít povinné ručení auta - tedy zákonné pojištění. A každý řidič by za něj samozřejmě rád platil co nejméně, ne vždy je to ale reálné.

Nejlevnější pojištění auta

Články na téma jaké vybrat pojištění auta:

  1. Nejlevnější pojištění auta - právě čtete

V ideálním scénáři by nejlevnější pojištění platil řidič, který bydlí na vesnici a má málo výkonné auto. Za život nasbíral řadu let bez nehod, nemá žádné připojištění a ještě málo jezdí. Jenže my nežijeme v ideálním světě, a tak to tak růžově nemusí pro každého vypadat.

Co vše má tedy vliv na cenu povinného ručení?

Je to hned několik parametrů, podle kterých se výše ceny stanovuje. Co se týká auta, patří mezi ně výkon, objem motoru, model vozidla a nebo jeho stáří. I motorista na tom má svůj vliv. Zohledňuje se jeho věk, bydliště a roky, kdy jezdí bez nehod. Jak jistě víte, čím více měsíců člověk jezdí bez nehod, tím má pak šanci srazit cenu povinného ručení na minimum. V opačném případě se mu povinné ručení o dost prodraží - zpravidla to bývá u mladých lidí se silnými vozy.

Co dále ovlivňuje výši ceny povinného ručení?

Kromě výše zmíněného cenu určují i různá připojištění, například pojištění skla, připojištění při srážce se zvěří nebo sjednaná asistenční služba a její rozsah. Čím více produktů k základnímu balíčku máte, tím samozřejmě dražší ručení je. Přitom všem je potřeba také zohlednit výši plnění limitů.

K uvedeným faktorům přistupují pojišťovny každá zcela individuálně, a tak někde dávají větší váhu na výkonu motoru, jinde je zase důležitá beznehodovost řidiče. Záleží tak zcela na každém institutu zvlášť.

V případě, že chcete vybrat nejlevnější havarijní pojištění pro své auto, přečtěte si náš článek na Portálu řidiče.

Jakou pojišťovnu tedy vybrat?

Na to není jednoznačná odpověď, neboť je potřeba zohlednit všechny výše zmíněné faktory. Nicméně nemusíte zoufat, protože pro účely pomoci, existuje jedna šikovná věc - je to online kalkulačka. Pokud do ní zadáte potřebné informace, vyjede vám seznam pojišťoven, které auto mohou pojistit a za jakou cenu. Pak už se rozhodnete snadno díky přehlednému seznamu. Z toho si můžete rovnou zvolit a online sjednat. Zpravidla to i mimo kamennou pobočku bývá o pár korun levnější.

Nicméně mezi oblíbené pojišťovny, kde si motoristé sjednávají povinné ručení nejčastěji jsou: ČSOB, Kooperativa, Allianz, UNIQA a Generali.

Zdroj médií: Depositphotos.
Michaela Rubešová

Autor článku
Poznávacím znamením Míši je foťák v ruce. Ráda cestuje, ochutnává dobrá jídla a miluje výjimečná auta s duší.

Podobné články