PRÁCE 🧰

Nejlepší stellplatzy v ČR pro karavany nebo obytné vozy

25. 7. 2022 2 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady

Chcete-li vyrazit na cestu s karavanem nebo obytňákem a neláká vás nocování v kempu, můžete využít stellplatz, kde můžete legálně zaparkovat a budete tu mít mnohem větší klid.

Nejlepší stellplatzy pro karavany nebo obytné vozy

Články na téma vyrážíme na cestu karavanem či obytňákem:

  1. Cesta karavanem nebo obytným vozem: Co si s sebou zabalit?
  2. Stellplatz v ČR pro karavany nebo obytné vozy - který je nejlepší? - právě čtete
  3. Cestování karavanem nebo obytným vozem, na co myslet před cestou?
  4. Kam vyrazit s karavanem nebo obytným vozem

Stellplatzy nejsou v ČR tak populární jako v zahraničí, nicméně pár zajímavých zde najdete. Na rozdíl od kempu zde nenajdete takové zázemí, ale budete mít mnohem více klidu, svobody a osobního prostoru. Záleží jen na vás, které variantě dáte přednost.

Pokud byste rádi vyzkoušeli kempování na divoko, máme pro vás pár tipů na stellplatzy, které se vám budou líbit.

Stellplatz Železňák

Stellplazt Železňák najdete pod železničním mostem v Ivančicích. Areál stellplatzu je oplocený a zaručuje tak svým návštěvníkům nerušený pobyt. Pro karavany a obytňáky jsou zde připravené elektrické přípojky. Kromě toho zde můžete využít i možnosti vylít odpadní vodu a doplnit čerstvou.

Stellplatz Caravancamping Adršpach

Tento stellplatz se nachází hned naproti vstupu do Adršpašských skal. Díky tomu představuje ideální výchozí bod pro objevování tohoto skalního města. V místě parkování najdete elektrické přípojky. Stellplatz nabízí také možnost vylití odpadní vody. A pokud by vám po procházce ve skalách vyhládlo, můžete využít jedné z restaurací rychlého občerstvení, které se u vstupu do skal nacházejí.

Stellplatz Neratov

Vesnička Neratov je známá svým ojedinělým zrekonstruovaným kostelem. V okolí pak můžete objevovat přírodu Orlických hor. Stellplazt nabízí kromě elektrických přípojek i možnost využít toaletu a sprchu. To je při delší cestě rozhodně příjemný benefit.

Stellplatz Beskydy Radhošťský rybník

Plánujete-li cestu do srdce Moravskoslezských Beskyd, je pro vás stellplatz Radhošťský rybník, který leží přímo v obci Trojanovice, ideálním místem pro kempování. Stellplatz nabízí možnost využít elektrickou přípojku a také vypustit odpadní vodu a načerpat čerstvou.

Zdroj médií: Depositphotos.

Podobné články