PRÁCE 🧰

Nejlepší filmy o autech

23. 8. 2022 2 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady

Hledáte ten pravý film o autech na večer? Máme pro vás pár tipů, nad kterými vaše motoristické srdce zaplesá a pevně věříme, že jsme vybrali jedny z těch nejlepších filmů o autech.

Ikonické filmy s auty

Filmů s auty byla natočena celá řada. Pokud přemýšlíte nad tím, který si večer pustíte, můžete se inspirovat našimi tipy.

Tip 1: Rychle a zběsile

Tuto sérii filmů o autech je už možné prohlásit za kultovní. První z filmů spatřil světlo světa před neuvěřitelnými dvaceti lety v roce 2001. V originále se jmenuje Fast and Furious.

Hlavní zápletka filmu se točí kolem ilegálních závodů aut, do kterých se připlete i policista Brian, kterého ztvárnil Paul Walker. Brianovu práci na případu, ve kterém řeší přepadení kamionů, zkomplikuje několik věcí. Nakonec tak váhá se zveřejněním důkazů a zjištěných faktů.

Celá série má devět dílů, které byly natáčeny od roku 2001 do roku 2021. Režie jednotlivých filmů se ujali Rob Cohen, John Singleton, Justin Lin, James Wan a F. Gary Gray.

Tip 2: Auta

Vynechat nemůžeme ani animovaný film Auta z roku 2006. I když jsou animáky primárně určeny pro děti, u tohoto kousku se nebudou nudit ani diváci jiných věkových kategorií.

Nový začínající závodník Blesk McQueen má velké ambice. Při cestě na velký závod se ale ztratí. Díky tomu však najde nové přátele a uvědomí si skutečné hodnoty.

Režie tohoto animovaného filmu s auty se zhostili John Lasseter a Joe Ranft.

Tip 3: Le Mans '66

Životopisný příběh Le Mans '66 měl premiéru v roce 2019. Od té doby si našel cestu k řadě diváků a spousta z nich jej bude hodnotit jako nejlepší film o autech vůbec.

Děj filmu se odehrává v 60. letech, kdy Carroll Shelby vyhrál prestižní motoristický závod 24 hodin Le Mans. Následně je mu ale diagnostikována srdeční vada, kvůli které již nemůže dál závodit. Proto se přeorientuje na konstruktérství. Pak ho čeká další výzva. Postavit závodní auto, které bude schopné porazit Ferrari.

Režii tohoto filmu měl v rukou James Mangold.

A jaký je váš nejoblíbenější film s rychlými auty? Dejte nám vědět do komentáře.

Zdroj info: Internet.
Zdroj médií: Depositphotos.

Podobné články