PRÁCE 🧰

Bugatti už nedrží své prvenství v žebříčku nejdražších vozidel

2. 1. 2023 2 min. čtení diskuze (0) Aktuality

Chcete rozšířit svůj vozový park o nejdražší auto světa? Za necelých 650 milionů může být vaše. Nejdražší vůz sebral prvenství i jedinému, na míru vyrobenému kusu Bugatti La Voiture Noire.

Víte, jaké je nejdražší auto světa? Už to není Bugatti

Bugatti La Voiture Noire má v dnešních dnech hodnotu okolo 406 milionů korun. Jedná se o ručně stavěný automobil, vyrobený továrnou Bugatti na zakázku. Vůz Bugatti La Voiture Noire byl stavěný na základech Bugatti Chiron. Je osázen osmilitrovým benzinovým motorem, spojený se sedmistupňovou automatickou převodovkou o výkonu více než 1500 koní, při 6700 otáčkách a točivém momentu až 1600 Nm při 6000 otáčkách. To byl do nedávna nejdražší vůz světa. První místo však před nedávnem obsadila britská automobilka Rolls Royce.

Rolls-Royce zlodějem prvenství

Luxusní „jachta“ Rolls-Royce Boat Tail je na zakázku vytvořený vůz, za jehož cenovku si můžete pořídit klidně i malý ostrov nebo reálnou jachtu. Design vozu je volně inspirován značkovým Phantomem II Boattail z roku 1932. Vůz nabízí slunečník, židličky, stolečky – jednoduše tak, jako na malé jachtě. Rolls-Royce Boat Tail je inspirován luxusními jachtami z 20. let minulého století a disponuje na míru vytvořenou karoserií s odnímatelnou střechou. Tento luxusní vůz je na zakázku vytvořený hned třikrát a upravený přesně podle požadavků nových majitelů. Odhadovaná cena tohoto vozu je asi 28 milionu dolarů. U tohoto Rollse se nepočítá s výkonem ale s požitkem z jízdy.

Rolls-Royce je britský výrobce luxusních vozidel, s historií již od roku 1906. Společnost byla založena Charlesem Rollsem a Henry Roycem a časem si vysloužila pověst firmy, která vyrábí „nejlepší automobily na světě“. Dnes je společnost pod křídly německého koncernu BMW a zabývá se výrobou modelů Phantom sedan, kabriolet a kupé, Ghost, Wraith, Dawn a od roku 2018 také Cullinan - první ručně vyráběné SUV, které je možné pořídit také v Česku a to přibližně za osm milionů korun.

Zdroj info: Rolls-Royce, Wikipedie.
Zdroj médií: Depositphotos.
Nikola Vrablová

Autor článku
Nikča snila o tom být ekologem - láska k autům ji ale přivedla na jinou cestu. Od školy si chodívá odpočinout na garáž, kde opravuje svůj německý šestiválec.

Podobné články