PRÁCE 🧰

Návrat z Chorvatska - když je ucpaný přechod

30. 7. 2022 1 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady Rádce motoristy Cestování do zahraničí Cestování autem do Chorvatska Cesta do Chorvatska Informace na cestu Praktické informace pro řidiče

Cestou na dovolenou i z ní, se může leccos zkomplikovat. Mezi ty nejotravnější problémy patří totálně ucpané hraniční přechody, které umí zdržet i na několik hodin.

Návrat z Chorvatska - když je ucpaný přechod

Nejproblematičtější hranice

Na přechodu Gruškovje to bývá obvykle nejvýživnější, protože Chorvatsko není v Schengenu. Celníci tedy musejí každé jednotlivé auto zkontrolovat. Koncem týdne to bývá nejhorší, protože v podstatě dochází k výměně zájezdových turnusů.

Nejlepší je, dopředu si zjistit, jak jsou přechody na tom, nicméně od začátku července do konce srpna je to prakticky sichr, že se na hranicích zdržíte. Kritické spojnici Záhřeb - Maribor se dá nicméně vyhnout za cenu delší, ale většinou rychlejší trasy. Finta je to poměrně jednoduchá, stačí se vydat ze Záhřebu na Varaždín, z něj na Nedeišče a odtud na Trnovec, za kterým je přechod. A odtud do Mariboru.

Kalkulačka nákladů na cestu ČR Chorvatsko  🇭🇷

l/100km
litrů
Prosím vyberte trasu a další parametry pro kalkulaci cestovních nákladů.

Zkuste to přes Maďarsko

Výše uvedená „zkratka“ má jednu drobnou nevýhodu – čekají vás ještě hranice Slovinsko - Rakousko, které umí být také dost zacpané. V takovém případě se nabízí možnost vykašlat se na Slovinsko a jet zpět přes Maďarsko, případně Slovinsko překonat v ne tak frekventované části a jet přes Lendavu a poté přes Maďarsko. Má to ale nevýhodu – pakliže budete chtít využít dálnic, budete muset platit maďarskou dálniční známku.

Kalkulačka cesty do Chorvatska

Doporučení Portálu řidiče: Plánujete cestu do Chorvatska nebo naopak cestu zpátky domů? Nepodceňte své zdraví a sjednejte si pro jistotu cestovní pojištění. Sáhodlouhé vybírání cestovka z jednotlivých nabídek za vás obstará online kalkulačka.
Zdroj info: eurowag, zkušenosti autora.
Zdroj médií: Depositphotos.

Podobné články