PRÁCE 🧰

Mitsubishi Space Star vyniká hlavně vnitřním prostorem

13. 2. 2023 2 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady Mitsubishi

Mitsubishi Space Star nás překvapilo zejména tím, že v kategorii malých aut zvládne nabídnout docela velký vnitřní prostor. V tomto směru ja daleko před konkurencí.

Mitsubishi Space Star - rozměry

Rozměry Mitsubishi Space Star

  • Délka: 3 845 mm
  • Šířka: 1 665 mm
  • Výška: 1 505 mm
  • Rozvor: 2 450 mm
  • Rozchod kol vpředu: 1 430 mm
  • Rozchod kol vzadu: 1 415 mm
  • Světlá výška: 150 mm
  • Provozní hmotnost: 940-985 mm v závislosti na výbavě
  • Objem zavazadlového prostoru: 235 litrů
  • Rozměr pneumatik: 165/65 R14 / 175/55 R15

Širší než fabia

Pokud bychom chtěli rozměry přirovnat, tak se pohybujeme délkou lehce pod Toyotou Yaris, přičemž na šířku je malé Mitsubishi větší než jedničková i dvojková Škoda Fabia. Trochu klamavá hodnota je u spacestaru výška. Pět milimetrů přes metr a půl se zdá jako relativně málo. Nicméně ani s dvoumetrovou postavou jsem neměl problém se za volant nasoukat a nad hlavou jsem měl ještě zhruba pět centimetrů místa.

Vzadu se to docela dá

Tím, co nás ale dostalo ze všeho nejvíc, byl prostor na zadních sedadlech. Tam jsem sice cítil jisté omezení ve vertikálním směru, nicméně sám za sebe jsem si byl schopen sednout, což je při rozvoru 2 450 milimetrů dost unikum. Pokud potřebujete rozvážet ráno děti do školek a škol, tohle auto splní svoji úlohu bez problémů. Když to subjektivně srovnám třeba se zmíněnou Toyotou Yaris, nebo dokonce Yaris Cross, tak Mitsubishi vyhrává o parník.

Král parkingu

Solidní, ačkoliv na první pohled neviditelnou výhodou, je i pravidelný tvar auta. Kdo často parkuje třeba podélně ve městě a potřebuje se nacpat co nejblíže k obrubníku bez toho, aby odřel kola, ví, o čem je řeč. V Mitsubishi nepodlehli trochu zbytečnému vytahování blatníků směrem ven, naopak. Space Star je vlastně taková „krabička“, což dělá manévrování ve stísněných prostorech snazší.

Mitsubishi Space Star - rozměry

Na nákup OK, k moři radši oktávkou

Ve srovnání s konkurencí nijak vůz nezaostává ani objemem kufru. Ano, najdou se i auta ze stejné kategorie s větším zavazadlovým prostorem, nicméně pro to, na co je Mitsubishi stavěno, je 235 litrů dostatečných. Středně velký nákup se dá odvézt bez problémů a na stěhování si stejně raději člověk půjčí dodávku, rovněž pochybujeme, že by se někdo s takto malým vozem vypravil v létě s rodinou k moři. 

Mitsubishi Space Star - rozměry

Zdroj info: Mitsubishi.
Zdroj médií: Radim Krejčík.

Podobné články