PRÁCE 🧰

Lze sehnat auto s automatem do 50 tisíc korun?

18. 12. 2020 2 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady Rádce motoristy Automatické převodovky Auto s automatem

Máte na účtu málo peněz, ale rádi byste si koupili auto? To nebude problém, jenže jestli je požadavek, aby mělo automat, dostanete se do prekérní situace. Nabídka takových vozů je opravdu minimální.

Automat do 50 tisíc korun

Auto s automatem je skvělá věc hlavně do města, ve kterém často stojíte kvůli kolonám. Hodí se i pokud jezdíte dálky, stačí zapnout tempomat a je vystaráno. Jenže rozpočet na takové auto by měl být poněkud vyšší než právě 50 tisíc korun. Vozy se dají najít, ale většina z nich bude mít obrovský kilometrový nájezd a spolehlivost takových vozů bude na pováženou, tedy především jejich převodovek.

V tomto případě platí známé, ne na všem se vyplatí šetřit. Prozkoumali jsme pro vás nabídky nejznámějších autobazarů v Česku a nabídka vozů s automatem je doslova tristní. Prakticky není moc z čeho vybírat. 

Najít tak lze auta, která byla vyrobena v roce 2004 a starší. U takových vozů si zjistěte především servisní historii, zda-li nejsou bourané a je vhodné se také podívat po kolikátém majiteli auto je.

Kde se dívat?

Nejméně vozů na výběr naleznete u velkých autobazarů. U těchto společností je nabídka velmi omezená a není se čemu divit. Pokud se ale mermomocí rozhodnete, že chcete automat do částky 50 tisíc korun, pak se mrkněte raději na inzertní portály a soukromou inzerci, kde je nabídka poněkud širšího charakteru a takové vozy tam pořídíte už od 15 tisíc korun.

Otázka je, jak dlouho auta budou sloužit a zda-li nemájí nějaké skryté závady, aby se tedy naoko výhodná koupě spíše později neprodražila. Možná by nebylo od věci si raději našetřit trochu více peněz, ale kdo ví, třeba mezi kameny objevíte hotový diamant.

O jaká auta nejčastěji půjde?

V nabídce autobazarů můžete narazit nejčastěji na tato vozidla, která ale budou mít opravdu velký kilometrový nájezd a radíme, abyste si ještě před koupí prověřili samotný stav. 

  • Toyota Camry, r.v. 1997
  • Chrysler P.T.Cruiser, r.v. 2003
  • Ford Mondeo, r.v. 2003 
  • Smart  Fortwo, r.v. 2006
  • Škoda Superb 2.5 TDi, r.v. 2006
  • Kia Carnival 2.9 CRDi, r.v. 2002 
  • Kia Magentis 2.0, r.v. 2004

Na co si dát největší pozor

Auto byste si vždy měli projet, pokud se objeví cukání při řazení nebo divný zvuk, pak od něj ruce pryč. I kolísání otáček při akceleraci může znamenat vážný problém a následný servis stojí peníze navíc, které zřejmě nemáte. Pozor si dejte na pravidelnou výměnu oleje, pokud se nedodržovala a v historii auta o ní není moc informací, autu se rovněž vyhněte.

Rada na závěr

Pokud se rozhodnete nějaké auto s automatem koupit, určitě nekupujte bez rozmyslu. Raději si s sebou vezměte odborníka nebo automechanika, který dokáže závady rozpoznat snadněji než vy, obzvlášť pokud nemáte přehled o automatických převodovkách a jejich problémech.

Zdroj médií: Pixabay.
Michaela Rubešová

Autor článku
Poznávacím znamením Míši je foťák v ruce. Ráda cestuje, ochutnává dobrá jídla a miluje výjimečná auta s duší.

Podobné články