PRÁCE 🧰

Lednice do auta: Poradíme, jakou vybrat

20. 7. 2022 2 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady

Ledničku do auta využívají nejen kamionisté, ale také řidiči, jejichž profese přímo souvisí s automobilem, a ti, kteří často cestují. Autochladnička je přenosné zařízení, které vám umožňuje udržovat teplotu 4 až 5 stupňů Celsia. Podle čeho je vhodné autochladničku do auta vybírat?

Lednice do auta: Jakou vybrat?

Články na téma autochladničky:

  1. Lednice do auta: Jakou vybrat? - právě čtete
  2. Autochladnička a její princip fungování

Kompresorová chladnička se používá k dlouhodobému skladování potravin. Princip činnosti je založen na cirkulaci chladiva (dříve byl používán freon). Pohybující se v uzavřeném kruhu dosáhne bodu varu (-30 až 150 ° C), ochlazuje stěny výparníku, takže teplota uvnitř chladiče klesne na 6 °C.

Automatická chladnička do auta, jaké jsou typy?

Z celé řady ledniček lze podle principu činnosti rozlišit dva typy modelů: ty, které mohou udržovat teplotu produktů a ty, které vytvářejí a udržují určitý stupeň chladu.

Chladící boxy do auta udržující teplotu:

Nejčastěji ve formě tašky. Tělo je vyrobeno ze dvou vrstev nylonu, mezi nimi je tepelně izolační vrstva. Vak je bezpečně uzavřen, a tím brání možnosti prostoupení teplého vzduchu uvnitř. Objem sáčku může být do 25 l.

Chladící boxy do auta vytvářející a udržující chlad:

Boxy jsou vyrobeny z odolného plastu. Doba skladování produktů může dosáhnout i několik dní. Existují zařízení se zvýšenou úložnou kapacitou až 100 litrů.

Lednice do auta: Jakou vybrat?

Při výběru správného modelu byste si měli určit:

Doba trvání cesty. Na krátké cesty je vhodný chladicí vak s tepelnou izolací. Předchlazené produkty jsou v něm skladovány až 8 hodin. Pro cesty trvající 12–24 hodin si můžete zakoupit brašnu na více než 24 hodin - ledničku napájenou autobaterií, elektřinou nebo plynem.

Podmínky cesty (teplota vzduchu, kvalita povrchu vozovky) - při vysokých teplotách vzduchu (nad + 35 ° C) jsou na dlouhou cestu vhodné pouze kompresorové chladničky.

Kolik produktů si vezmete - záleží na počtu cestujících. Pro jednu osobu stačí lednička s objemem až 5 litrů, pro tři nebo čtyři osoby to znamená 30-40 litrů a více.

Pozornost byste měli věnovat také:

objemu chladničky, kapacitě, minimální teplotě chlazení uvnitř ledničky a teplota zmrazení uvnitř mrazničky (pokud existuje), odolnost proti vibracím a náklonu během jízdy, hluku během provozu, hmotnosti, celkovým rozměrům (schopnost chladit nádoby určité výšky, například dvoulitrové plastové lahve, závisí na výšce chladiče), výrobním materiálům a ceně.

Design, barevné řešení a tvar chladiče byste mohli téměř vypustit, protože jsou ve srovnání s již uvedenými parametry nepodstatné.

Zdroj médií: freepik.
Nikola Vrablová

Autor článku
Nikča snila o tom být ekologem - láska k autům ji ale přivedla na jinou cestu. Od školy si chodívá odpočinout na garáž, kde opravuje svůj německý šestiválec.

Podobné články