PRÁCE 🧰

Kdo za vás bude parkovat v budoucnu? Roboti

8. 8. 2019 1 min. čtení diskuze (0) Technologie

https://www.portalridice.cz/clanek/parkovaci-zony-v-praze-a-jak-se-v-nich-vyznatParkování občas dovede potrápit i zkušenější řidiče. Zejména to podélné. V budoucnu ale tento problém dost možná odpadne.

Parkování v budoucnosti budou za vás řešit roboti

Parkovací zóny ničemu nepomáhají

Ucpaná centra měst a nedostatek parkovacích míst mají více možných řešení. Bohužel je většina z nich dosti represivní a doplatí na ně běžní řidiči. Například v Praze měli politici před zavedením nepopulárních parkovacích zón plná ústa slibů o tom, jak se postaví dostatek záchytných na okraji města. Tam si měli mimopražští zaparkovat za levno svůj vůz a do centra města pokračovat pomocí MHD. Jaká je realita asi víme všichni...

Parkovací roboti do boje

Způsob, jak situaci alespoň částečně řešit a parkovat efektivněji, jsou parkovací roboti. Prostě přijede na parkoviště a zaparkujete svůj vůz do určeného prostoru. O nic dalšího se nestaráte, pro vaše auto si přijede speciální robot, který ho zaparkuje na místo sám. Když si půjdete vůz vyzvednout, robot vám ho zase vydá zpět. Výhod má toto řešení hned několik. Na tato speciální parkoviště se vejde o desítky procent více aut, není třeba lidská obsluha a člověk si ušetří nervy s hledáním volného místa a konec konců i se samotným parkováním. Ve světě už takto řešená parkoviště fungují a je jen otázkou času, než se ve větším měřítku prosadí i u nás.

Zdroj médií: serva.

Podobné články