PRÁCE 🧰

Kde koupit slovenskou dálniční známku

23. 2. 2022 1 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady Rádce motoristy Cestování do zahraničí Dálniční známky do zahraničí Cestování autem na Slovensko Cesta na Slovensko Dálniční poplatky na Slovensku

Pokud chcete využívat dálnice na sousedním Slovensku, musíte si pořídit, stejně jako v Česku, dálniční známku. Pojďme se podívat na to, kde ji seženete.

Kde koupit dálniční známku na Slovensko

Kde koupit slovenskou dálniční známku aktuálně

Dálniční známky na Slovensku fungují od roku 2016 v elektronické podobě. Klasické dálniční známky, na které jste byli zvyklí do té doby, už neseženete. Nespornou výhodou je, že elektronickou dálniční známku na Slovensko si můžete koupit i v pohodlí domova, ještě než vyrazíte na cesty na serveru eznamka.sk.

Pokud by vám tato varianta nevyhovovala, můžete známku koupit i jinde. Například na slovenských čerpacích stanicích, poštách nebo v místech hraničních přechodů, kde se nacházejí automaty.

Zakoupení dálniční známky na Slovensku

Známka na slovenské dálnice se prodává s různě dlouhou platností. Vybírat lze mezi známkou na 10 dní, za kterou zaplatíte 10 euro, na 30 dní za 14 euro nebo na 365 dní za 50 euro. Koupit můžete i známku roční. Ta stojí také 50 euro a využívat ji můžete od 1. ledna příslušného roku do 31. ledna roku následujícího.

Kromě dálničních známek na osobní auto koupíte i známku na přípojný vozík. Pro ni platí stejné podmínky a ceny jako pro osobní vůz.

Přibalte si k dálniční známce: Nemůžete se dočkat, až vyrazíte na cestu na Slovensko? Vezměte si s sebou pro jistotu také cestovní pojištění online. Abyste se nemuseli zdržovat porovnáním jednotlivých nabídek pojišťoven, můžete využít kalkulačku cestovního pojištění.
Zdroj info: E15, eznamka, tolls.
Zdroj médií: Depositphotos.

Podobné články