PRÁCE 🧰

Kam vyrazit s karavanem nebo obytným autem

28. 9. 2022 2 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady

Ptáte se, kam vyrazit s karavanem nebo obytným vozem? Odpověď je jednoduchá. Kamkoliv. Záleží na vaší povaze a cestovatelských plánech. Karavan nebo obytné auto vám bude dobrým parťákem všude.

Kam vyrazit s karavanem nebo obytným vozem

Plánování cesty s karavanem nebo obytným vozem

S karavanem, obytným vozem nebo obytnou dodávkou můžete vyrazit doslova kamkoliv. Záleží hlavně na vás. Ať už vás to táhne do hor nebo k moři, v karavanu nebo obytném voze budete mít skvělou základnu. Dobré je si pouze dopředu zjistit, že všude, kam se chystáte, projedete.

Pokud plánujete i návštěvu měst, měli byste si ověřit, že do nich budete moct vjet. Některá města vjezd velkých vozů výslovně zakazují. To ale můžete vyřešit zaparkováním na odstavném parkovišti nebo v kempu nedaleko vybraného města. Pokud jedete s karavanem, můžete tam nechat jen ten a dál pokračovat pouze s osobním vozem. Obytný vůz musíte zaparkovat tak, jak je a na další cestu využít jiný způsob dopravy.

S karavanem nebo obytným autem můžete poznávat jak krásy České republiky, tak i celé Evropy. A pokud máte dostatek času, můžete vyrazit klidně i dál. Jen je třeba zjistit, co všechno budete pro cestu do cílové destinace potřebovat, včetně všech dokladů a potvrzení.

Kempy pro karavany a obytné vozy nebo kempování na divoko?

Pokud plánujete vyrazit s karavanem nebo obytným vozem na cesty, měli byste si dopředu říct, jestli se budete pohybovat hlavně po kempech nebo kempovat na divoko. Každý styl cesty vyžaduje něco trošku jiného a zároveň nabízí i různé zážitky.

Pokud plánujete vyrazit do kempu pro karavany nebo obytné vozy nebo projet kempů více, je dobré zjistit si dopředu, jaké nabízejí zázemí a vybavení. Ve většině kempů budete moct využít jejich koupelny a kuchyňky. Často tam také najdete různá hřiště i další možnosti zábavy pro děti a dospělé. Tam si můžete zpříjemnit čas po návratu z výletu nebo si naplánovat zajímavý odpočinkový den bez cestování.

Kempování na divoko nabízí docela jiné možnosti. Ačkoliv některá místa, která jsou pro volné parkování karavanů určená, mohou nabízet určitou úroveň zázemí (například toaletu), je dobré počítat s tím, že se budete muset spolehnout hlavně sami na sebe. Díky tomu ale získáte mnohem více svobody. Na rozdíl od kempu pro karavany, kde budete mít řadu sousedů, se tady můžete těšit na větší klid. A samozřejmě byste ho měli dopřát i všem okolo.

Zdroj médií: Depositphotos.

Podobné články