PRÁCE 🧰

Kalkulačka spotřeby - jak jednoduše spočítat, kolik auto žere?

19. 9. 2021 1 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady

Znát reálnou spotřebu auta se hodí. Palubní počítače nejsou úplně přesné a mohou klidně přidávat nebo ubírat půl litru i víc. Naštěstí je způsob, jak se k pravdivým číslům jednoduše dobrat.

Kalkulačka spotřeby

Jestli si chcete počítat spotřebu sami, tak tomu jsme se již věnovali, tématem tohoto článku budou skutečné aplikace, případně weby, které mohou s výpočtem spotřeby pomoci, eventuálně to udělají za vás. Většina toho navíc umí i mnohem víc, než jen vypočítat skutečnou spotřebu auta.

Kalkulačka spotřeby paliva jako aplikace v telefonu

Docela povedenou aplikací do telefonu je Drivvo. Tam se dají zapisovat všechny náklady s autem spojené a člověk tak vše vidí hezky přehledně. Pro spoustu majitelů aut je překvapení, když vidí, že náklady na palivo tvoří třeba jen dvě třetiny, někdy klidně i pod polovinu nákladů na provoz. Appka je zadarmo, ale musíte se smířit s reklamami. Za šest dolarů na rok ji můžete mít bez nich.

Kalkulačka spotřeby

Spousta řidičů používá Fuel Monitor Pro, což je také skvělá aplikace na sledování celkových nákladů s autem spojeným. Oproti Drivvu je placená, stojí 49 korun, ale je zpracovaná velmi hezky a investice je to jednorázová. Je možné si zadávat provedené servisní úkony a vyjet si náklady v prakticky jakémkoliv období.

Kalkulačka spotřeby

Webová kalkulačka spotřeby auta

Z webů je tím nejznámějším asi spritmonitor.de, který má i mobilní aplikaci. Bohužel není zatím v češtině, ale pokud se smíříte s francouzštinou, němčinou, angličtinou, nebo španělštinou, můžete své zaznamenané výsledky porovnávat s ostatními. To ale není vše - můžete se podívat třeba na vývoj cen paliv v čase, ale taky si klidně vyjet žebříček nejúspornějších aut. A ne Škoda Octavia 1.9 TDI to skutečně není, jakkoliv se v českých hospodách v pátek po půlnoci lze setkat s tvrzením, že naftu umí i generovat.

Zdroj médií: Redakce, Depositphotos.

Podobné články