PRÁCE 🧰

Kalkulačka havarijního pojištění – jak funguje?

8. 10. 2022 2 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady Rádce motoristy Pojištění motoristy Jak vybrat havarijní pojištění Cena havarijního pojištění Kalkulačka motoristy Kalkulačka pojištění

Havarijní pojištění spadá do dobrovolných pojištění a týká se automobilu. Řada Čechů jej tak nemá, a ti kteří by chtěli, mohou přemýšlet o tom, kde narazit na to nejlepší. Pro takové účely slouží právě online kalkulačka!

Kalkulačka havarijního pojištění

Nejjednodušší cestou, jak si vyřídit havarijní pojištění, pokud neplánujete cestu přímo do pojišťovny, kde už máte sjednané například povinné ručení, je si vybrat cestu srovnávače. Takových stránek naleznete na internetu poměrně mnoho. Stačí jen svůj požadavek zadat do vyhledávače a webovou stránku, kde se nachází online kalkulátor havarijního pojištění, si vybrat už podle preferencí.

Nezapomeňte vyplnit správně údaje

Jakmile budete mít stránku vybranou, stačí už jen pár kliků a kalkulace havarijního pojištění bude na světě. Na každé z nich se určitě bude nacházet velké tlačítko s nápisem kalkulačka. Jen si dejte pozor, abyste skutečně měli vybranou tu pro havarijní pojištění.

Po rozkliknutí tlačítka se zobrazí několik polí, které bude nutné vyplnit. Budou to technické údaje o vozidle, mezi které patří:

  • o jaké vozidlo se jedná a jeho užití
  • značka, rok výroby a cena
  • zabezpečení vozidla
  • SPZ - to bývá ale nepovinným údajem

Dále bude nutné vyplnit informace o vás, přesněji pak:

  • jméno, příjmení a věk
  • bydliště
  • email a telefon

Pokud chcete, můžete zadat i bonusy za jízdu bez nehod.

Jakmile tak učiníte a vše si zkontrolujete, stačí už jen kliknout na "spočítat ceny". Následně vám vyjede seznam dostupných havarijních pojištění pro vaše vozidlo. Opět je to hodně individuální, a tak nic neporovnávejte se sousedem. Dost také totiž záleží i na různých připojištění, které si k havarijku chcete sjednat. Nicméně alespoň takovým způsobem můžete mít nabídky na jednom místě a mezi nimi porovnávat.

Ať nemusíte kalkulačku složitě hledat, připravili jsme ji přímo na Portálu řidiče, kde si můžete vyhledat výhodné havarijní pojištění a rovnou i online sjednat. Navíc je možné, že tím získáte nějakou slevu z celkové ceny. Hlavně vše pečlivě vyplňte a zejména dvakrát si zkontrolujte email, ať vám všechny dokumenty dorazí v pořádku.

  Online kalkulačka havarijního pojištění

Zdroj info: ePojištění.
Zdroj médií: Depositphotos.
Pavel Táborský

Autor článku
Pavel je člověk, který má rád moderní technologie a přesně i taková auta. Když má volnou chvíli jezdí na různé automobilové srazy a jeho druhým domovem jsou závodní okruhy. 

Podobné články