PRÁCE 🧰

Jsou levné letní pneumatiky dostatečně kvalitní?

27. 4. 2022 1 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady Jak vybrat pneu Typy pneumatik Rádce motoristy

Levné letní pneumatiky jsou v posledních letech velmi ožehavým tématem. Vyplatí se jejich koupě?

Jsou levné letní pneumatiky dostatečně kvalitní?

Články na téma levné letní pneumatiky:

  1. Levné letní pneumatiky
  2. Nejlevnější letní pneu
  3. Levné letní pneu - jsou dostatečně kvalitní? - právě čtete

Levné pneu tady vždycky bylo a vždycky bude. Jak je to však s jejich kvalitou a provedením? Letní pneumatiky využíváte sice po kratší dobu než pneumatiky zimní, i tak se však na nich nevyplatí šetřit. Jejich vlastnosti nemusíte samozřejmě poznat hned na krásné rovné a suché vozovce. Jejich mínusy se však mohou objevit již při prvním letním deštíku. Levné letní pneu totiž nemusí kvalitně odvádět vodu. Kvůli tomu se vám může jednoduše stát velmi nepříjemný aquaplaning.

Jak jsou na tom levné letní pneumatiky s bezpečností?

Takové levné pneumatiky mají také obecně horší brzdný účinek. V reálných číslech to pak může znamenat prodloužení brzdné dráhy až o několik metrů. Kromě tohoto zásadního bezpečnostního faktoru mohou být také gumy vyráběny z nekvalitních materiálů a může vám při jízdě hrozit velmi nepříjemný defekt. V méně katastrofálním případě se kvůli používání nekvalitních materiálů pneumatiky rychleji opotřebují, a tudíž budete stejně muset koupit nové. Tudíž ve výsledku vlastně nic neušetříte.

Vyplatí se šetřit na pneumatikách?

Nikdy byste neměli šetřit na tak základním a důležitém faktoru jako jsou pneumatiky. Poradit se můžete například se svými přáteli, či příbuznými, nebo na internetu vyhledat testy a recenze, které vám určitě najdou kvalitnější pneumatiky za přípustnou cenu.

Zdroj info: Nokian Tyres, Hankook, Pneumatiky, Test Pneumatik.
Zdroj médií: Depositphotos.
Nikola Vrablová

Autor článku
Nikča snila o tom být ekologem - láska k autům ji ale přivedla na jinou cestu. Od školy si chodívá odpočinout na garáž, kde opravuje svůj německý šestiválec.

Podobné články